Skip to content

Novogodišnja turneja: Stoch juri prema obrani naslova, vodeći Nijemac ponovo drugi

Kamil Stoch upisao i drugu pobjedu na Novogodišnjoj turneji. Richard Freitag ponovo drugi, na postolju završio Norvežanin Anders Fannemel

Njemački Garmisch-Partenkirchen bio je domaćin drugog natjecanja u sklopu Novogodišnje turneje u skijaškim skokovima. Za razliku od Oberstdorfa vrijeme je odlično poslužilo i omogućilo izvedbu natjecanja, s nekoliko poteškoća tek pred posljednja dva skoka.

Prvu seriju skokova dobio je pobjednik Oberstdorfa, Poljak Kamil Stoch. Prošlogodišnji pobjednik Novogodišnje turneje doskočio je na 135.5 metra. Iznenađujuće je nakon prve serije na drugom mjestu zasjeo 20-godišnji Slovenac Tilen Bartol, imao je pola metra duži skok od Poljaka. Na trećem mjestu završio je Japanac Junshiro Kobayashi, sa 137 metra imao je dužinu serije.

Poljak Stoch zadržao je prednost iz prve serije i sa skokom od 139.5 metra slavio drugu pobjedu na turneji. Stoch je upisao prvu pobjedu za Poljsku na Olimpijskoj skakaonici u Garmisch-Partenkirchenu. Na drugo mjesto doskočio je Nijemac Richard Freitag, u prvoj seriji bio je tek na šestom mjestu. Do postolja je stigao i Norvežanin Anders Fannemel, nakon prvog skoka bio je mjesto više od Freitaga.

Turneja se seli u Austriju, slijede natjecanja u Innsbrucku i Bischofshofen. Ponovo će skakači u lov na pobjedu 4. siječnja u Innsbrucku, s početkom također u 14. sati.

Rezultati:

Kamil Stoch (135.5m, 139.5m)
Richard Freitag (132m, 137m)
Andres Fannemel (132.5m, 136.5m)

Akademija-Art / Foto: Tadeusz Mieczyński / hrvatskareprezentacija.hr