Skip to content

Održana međunarodna likovna kolonija DUPLEK ART 6 u Sloveniji / 100 foto!

U Mariboru i okolici Maribora na više lokacija, od 1. do 4. lipnja, održana je velika međunarodna likovna kolonija DUPLEK ART 6 na kojoj su sudjelovale umjetnice i umjetnici iz 14 država uključujući i Hrvatsku

01 duplek art 2017 2

Voditelj organizacije ovog međunarodnog umjetničkog događaja je slikar Rajko Ferk uz svesrdnu podršku supruge slikarice Irene Ferk

foto galerijaPogledajte galeriju 100 fotografija!

Okupljanje sudionika međunarodne likovne kolonije DUPLEK ART 6 bilo je 1. lipnja u hotelu EMEI u Mariboru.

Brojni umjetnici došli su iz 14 država, osim Slovenije, iz Hrvatske,  Austrije, Švicarske, Mađarske, Srbije, Bugarske, Italije, BiH, Rusije te iz daleke Kube, Katara i Nepala…

Umjetnici su prvoga dana povijesnim autobusom upoznalii Maribor te obišli turističke i povijesne destinacije grada: Tri ribnjaka, Gradski park, razgledavali arhitekturu Maribora; Trg Rudolfa Maistra, Trg svobode, Grajski trg, Slomškov trg i Glavni trg. Nastavljali su put po Lentu. Razgledavali Stare loze i zaključno u Gala žaru imali degustacija srpskih specijaliteta.

Iz Lenta su se umjetnici, nadalje, odvezli suvremenim autobusom do Galerije Kavarne Betnava na razgledavanje trenutne izložbe. U istoj galeriji biti će 9. lipnja 2017. postavljena izložba kolonije Duplek art 6. Izložba će trajati mjesec dana, a nakon toga nastavlja se u Kopru, a kasnije i izvan granica Slovenije.

duplek art 2017 80

U poslijepodnevnim satima međunarodnim umjetnicima pridružili su se i slovenski likovnjaci. Slijedila su daljnja zajednička razgledavanja mariborskog pa sve do Kulturnog doma u Koreni. U domu je priređen bogati kulturnoumjetnički program uz domaće slovenske kulinarske specijalitete. Kulturni program je bio u organizaciji gradonačelnika Mitje Horvata (Folklorna grupa KUD Breznar Tonček – Lukasovi frajtonarji, OŠ Korena i Vrtić Korena. Uz glazbu svih 14 država sudionica bilo je izuzetno ugodno i veselo.

duplek art 2017 42

Sutradan, u petak 2. lipnja, prvi radni dan kolonije započeo je na tvrđavi Vurberk. U večernjim satima, u Kulturnom domu Dvorjane priređen je koncert pop pjevača Damiana Roia.

U subotu se ponovo slikalo na tvrđavi Vurberk. U poslijepodnevnim satima svi umjetnici zajedno s organizatorima razgledali su energetska polja adrenalinskog parka, a uz saradnju AMK Old timer Duplek u koloni skupocjenih starih automobila obišli su novi sportski objekt kraj rijeke Drave.

duplek art 2017 89

U večernjim satima u Galeriji tvrđave Vurberk priređena je izložba slika prethodnih međunarodnih likovnih kolonija Duplek Art uz degustaciju vina lokalnih vinara Vinarije Kurnik i Slanič.

Svim sudionicima i sponzorima podijeljena su priznanja i zahvalnice.

Umjetnici su se zahvalili organizatoru na izvrsnoj organizaciji te sponzorima i s novim iskustvom vratili se u svoje države koje su predstavljali.

duplek art 2017 6

Brojni mediji popratili su ovaj posebni umjetnički međunarodni događaj kao što su MEDIASPEED, RTV Slovenija, Večer, BK TV, Radio Ptuj, Radio Maribor, ali i novinar iz Nepala.

Iz Hrvatske su sudjelovale 4 umjetnice i umjetnika. Uz izbornika-slikara Milana Stunju sudjelovali su Jadranka Pausić, Mirjana Modrušan i Stjepan Katić.

Pogledajte sudionike i najavu kolonije OVDJE!

02 duplek art 2017 97

 

foto galerijaPogledajte galeriju 100 fotografija!

 

Presentation2