Skip to content

Održana likovna kolonija Trnovica 2017 / Foto!

I ove zadnje subote tradicionano u svibnju (27.5.2017.g.) u Trnovici, malom selu Dubrovačkog primorja, održana je 18. Likovna kolonija TRNOVICA ’17.

lik kol Trnovica 2017 17Književnik, pjesnik i novinar Mato Jerinić, inače predsjednik, organizator i domaćin, Srećko Jarak kao suosnivač Likovne kolonije i Nevenka Đirlić-Grošeta kao domaćini, dočekali su, primili i ugostili veliki broj slikara s akademskom titulom, ali i još veći broj njih zaljubljenih u ovu umjetnost koji su svoje slike darovali ovoj Koloniji, koja ih dalje redovno prodaje kao i poklanja za razne humanitarne svrhe, a u cilju oživljavanja Trnovice.

foto galerijaPogledajte galerije fotografija STVARANJE i RADOVI!

Slikari su stvarali svoja dijela na sve strane Trnovice, tražeći svoje motive u njenim ljepotama, od njihove znane lokve na ulazu, škole, pa do prelijepih autohtonih kućica. Tijekom dana domaći i furešti gosti pohodili su odmah izložene radove, kupovali ih i odnosili, s veliko hvala, a na zadovoljstvo domaćina i umjetnika kojima je to i bio primarni cilj u ovoj dobrotvornoj kulturnoj manifestaciji.

Sudionici, kao i njihovi gosti su se do poslijepodnevnih sati međusobno i ugodno družili, stvarali, bili dobro počašćeni od strane domaćina i zabavljali se uz živu glazbu „Toto i Mario“ i „Vjeverice“ iz Dubrovnika, s izraženom željom ponovnog druženja iduće godine.