Zatvorena retrospektivna izložba slika Tomislava Marijana Bilosnića

1. Bilosnićeva retrospektiva u Gradskoj loži

U Gradskoj loži Narodnog muzeja u Zadru zatvorena je retrospektivna izložba slika Tomislava Marijana Bilosnića, postavljena u povodu Međunarodnog dana muzeja

Izložba se sastojala od izbora slika iz više likovnih ciklusa ovoga svestaranog umjetnika, kao što su „Pollockova svjetlost“, „Duhovi sa zadarskog foruma, „Povratak tigra“, Mediteranski pastel“, „Križni put“, „Metamorfoze“, „ Maske i lica“, „Cvijeće ravnokotarskih vila“ i „Križevi“.

Bilosnićeva likovna retrospektiva upriličena u povodu umjetnikove dvije obljetnice – 70. godina života i 50. godina umjetničkog djela, široj zadarskoj likovnoj publici, kao i mnogim zadarskim turističkim gostima bila je otvorena od 3. do zaključno 18. svibnja 2017. godine, čime je u Zadru obilježen i Međunarodni dan muzeja. Ovogodišnju temu Međunarodnog dana muzeja „neizrecivo u muzejima“, ravnateljica Narodnog Muzeja Zadar, gđa. Renata Peroš ovako je povezala s Bilosnićevim stvaralaštvo- Bilosnić uporno i trajno umjetnički radi na neizrecivom pokušaju i ostvarenju da svakim svojim novim djelom rješava novi umjetnički problem.

Tijekom trajanja izložbe, u Gradskoj loži u Zadru upriličeno je više značajnih kulturnih događanja, kolokvija, okruglih stolova i predstavljanja knjiga.

2. Tijekom Bilosnićerve izložbe upriličena razna kulturna događanja