Svečano zatvaranje 13. “Dana kršćanske kulture” i dodjela nagrade “Andrija Buvina” 11. travnja u Splitu

Andrija BUVINASvečano zatvaranje manifestacije “Dani kršćanske kulture“ održat će se u Splitu 11. travnja u 19 sati u dvorani Ivana Pavla II. u Nadbiskupijskom ordinarijatu u, kojemu će biti održano proglašenje dobitnika nagrade “Andrija Buvina” i zatvaranje manifestacije, a u programu sudjeluju ovogodišnji dobitnik nagrade za izniman doprinos kršćanskoj kulturi “Andrija Buvina” dr. sc. Robin Harris, britanski povjesničar i publicist, nadbiskup splitsko-makarski msgr. dr. sc. Marin Barišić te predstavnici organizatora i pokrovitelja. U glazbenom programu nastupit će Muški vokalni sastav “Delmati” iz Solina pod ravnanjem mo. Blaženka Juračića.

U Kinoteci Zlatna vrata u Splitu 11. travnja bit će zaključen filmski dio programa manifestacije u 18 sati projekcijom dokumentarnog film “Majka Božja Gorička: Šest stoljeća tajanstvene prisutnosti” urednika Nene Kužine i redatelja Nevena Mihaela Dianeževića.

U Župnom pastoralnom centru “Bažana” u Vodicama u 20 sati prigodnim programom “Vodički Žudiji u XX. stoljeću” o sjećanjima i zanimljivostima iz prošlosti Vodičkih žudija govorit će biskup u miru mons. Ante Ivas te ostali “svjedoci onoga razdoblja”. Time će ujedno biti zaključen šibenski dio programa “Dana kršćanske kulture”.