Križarska organizacija u suradnji s Nadbiskupijskim pastoralnim institutom organizira proslavu Papina dana

Križari još od 1920-ih godina pa sve do danas uvijek nastoje prigodno obilježiti Papin dan u široj katoličkoj javnosti, po uzoru na našeg duhovnog utemeljitelja bl. Ivana Merza, kako bi svjetlost Rimskog Svjetionika mogla doći do svakog vjernika, ali i šire. Prošlih godina Križarska organizacija je organizirala svečane akademije povodom proslave Paponog dana u Zagrebu u dvorani Vijenac na Kaptolu 29a. Na akademiji su tih godina sudjelovali uvaženi gosti predavači kao što su dr. sc. Ivan Golub, profesor emeritus, prof. dr. sc. Božidar Nagy SJ, mr. sc. don Damir Stojić, prof. dr. sc. Tonči Matulić, prof. dr. sc. Stjepan Baloban, prof. dr. sc. Anton Tamarut, dr. sc. Anto Barišić, ofmcap

Papin dan 2017 plakatKrižarska organizacija i ove godine u suradnji s Nadbiskupijskim pastoralnim institutom u dvorani „Vijenac“ organizira proslavu Papina dana.

Iz iznimne ljubavi i poštovanja prema Svetom Ocu prije 91. godinu održana je prva proslava Papina dana u Hrvatskoj. Blaženi Ivan Merz je zajedno sa suradnicima, po nadahnuću pri povratku s hodočašća iz Rima, došao na ideju obilježavanja Papina dana koji svoj temelj ima u danu kada je jedan Papa izabran za Petrova nasljednika. Prva proslava Papina dana u Hrvatskoj je održana u veljači 1926. godine u spomen papi Piju XI. Nakon smrti duhovnog utemeljitelja Križaske organizacije, Križai nastavljaju sa svečanim proslavama i uvijek nastoje prigodno obilježiti Papin dan u široj katoličkoj javnosti.

Ove godine 13. ožujka slavi se četvrti papinski rođendan pape Franje stoga Križarska organizacija tom prigodom organizira svečanu akademiju u 19:30 sati u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, Kaptol 29a. Prigodnim predavanjima Akademiju će obogatiti uvaženi gosti predavači sa sljedećim temama:
prof. dr. sc. Stjepan Baloban: Papa Franjo – neumorni tražitelj obnove Crkve,
vlč. Ivica Cujzek: Papa Franjo – suradnik mladenačke radosti.
Svojim zanimljivim glazbenim izričajem ovu akademiju upotpunit će zbor mladih župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Stenjevcu „Totus Tuus“.

Pozivamo Vas da nam se u ponedjeljak 13. ožujka 2017. godine u 19:30 sati pridružite u dvorani „Vijenac“ na Proslavi Papina dana te na misnom slavlju koje će se uoči akademije u 18 sati održati u zagrebačkoj katedrali.
Radujemo se Vašem odazivu!
Bog živi!

Želja nam je da se akademijom u ovim burnim vremenima njeguje ljubav prema Svetom Ocu i upućuje na Papin primjer svakodnevne ustrajnosti u apostolskom nasljedovanju Isusa Krista. Također, željeli bi da uvijek napravimo jedan korak naprijed i napredujemo, kako u životu, tako i u organizaciji Papina dana. Papa Franjo svakako zaslužuje dostojnu proslavu papinskog rođendana i našu ustrajnu molitvenu potporu.