Skip to content

Kako je točno došlo do zbrke na dodjeli Oscara?

{youtube}8KeOxeuiZjs|500|400|0{/youtube}

Svi danas pričaju samo o nezgodi koja se dogodila na dodjeli Oscara, kako je zabunom u ruke Faye Dunaway i Warrena Beattya koji su proglasili pobjednika došla kriva omotnica, te su proglasili krivog pobjednika. Ekipa filma La la land na stejdžu je već počela sa govorima, kada su saznali da je pravi pobjednik zapravo Moonlight. Washington Post donosi prepisku cijelog neugodnog događaja.

Tvrtka zadužena za izradu i predaju kuverti prezenterima preuzela je krivnju i ispričala se za nevjerojatan gaf na kraju dodjele o kojem će se sigurno godinama pričati.

Ekipa ‘La La Landa’ već je odradila govore zahvale kad su im uzeli zlatni kipić i obavijestili i njih i cijeli svijet da ipak nisu oni dobitnici Oscara u najprestižnijoj kategoriji, onoj za najbolji film.

b29257a

PricewaterhouseCoopers, tvrtka koja je zadužena za izradu i predaju kuverti prezenterima, u kojima piše tko je dobitnik kojeg Oscara, preuzela je krivnju i ispričala se za nevjerojatan gaf na kraju dodjele o kojem će se sigurno godinama pričati.

Da podsjetimo, Warren Beatty i Faye Dunaway proglasili su krivog pobjednika zbog pomiješanih kuverti. Pravi dobitnik je film ‘Mjesečina’.

“Iskreno se ispričavamo filmovima Mjesečina i La La Land, Warrenu Beattyju, Faye Dunaway i gledateljima Oscara zbog pogreške koja je učinjena tijekom proglašenja pobjednika u kategoriji za najbolji film. Prezenterima je zabunom dana kriva kuverta i kada se to otkrilo, greška je odmah ispravljena. Istražujemo kako je do toga uopće došlo i izražavamo duboko žaljenje. Cijenimo način na koji su nominirani, Akademija, ABC i Jimmy Kimmel reagirali na situaciju”, stoji u njihovom priopćenju. tabloid.rtl.hr