Skip to content

Beč i ove godine domaćin Svjetskog prvenstva u odbojci na pijesku

 Copyright WienTourismus 1

Promocija prvenstva i na Major turniru u Poreču, čiji će posjetitelji imati šansu osvojiti putovanje na svjetsko prvenstvo u Beč

Beč će i 2017. godine biti domaćinom Svjetskog prvenstva u odbojci na pijesku. Nakon uspješne organizacije prošlogodišnjeg natjecanja FIVB-a se i ove godine odlučila za Beč kao mjesto održavanja ovog natjecanja koje će održati od 28. srpnja do 6. kolovoza.

Lokacija održavanja prvenstva je 16.000 m2 veliki areal na bečkom Dunavskom otoku (Donauinsel), koji može primiti oko 10.000 posjetitelja, od čega će 2.200 mjesta biti rezervirano za VIP goste.

Na bečkom će turniru nastupiti 48 najboljih svjetskih ženskih i muških momčadi, a iznos nagrade koja očekuje pobjednike iznosi čak milijuna dolara.

Ulaz na sve utakmice besplatan je, a svi oni koji zbog velike navale koja se očekuje ne uspiju naći mjesto u areni, dvoboje mogu pratiti i na velikom video zidu fan zone, gdje će se pored ceremonija otvaranja i zatvaranja natjecanja svaku večer održavati i zabave i koncerti.

Za što bolju promidžbu natjecanja pobrinut će se Bečka turistička zajednica koja ga trenutno reklamira na prvom velikom odbojkaškom natjecanju godine u Fort Lauderdaleu na Floridi.

Posjetitelji se u tipičnim odbojkaškim pozama mogu fotografirati ispred bečke kulise, a fotografije se uz pomoć QR koda spremaju direktno na pametni telefon i mogu se kao suvenir ponijeti kući. Oni koji pak svoje fotografije s hashtagom #ViennaIsland objave na Twitteru ili Instagramu imat će šansu osvojiti i putovanje na svjetsko prvenstvo u Beč.

Istu akciju Bečka turistička zajednica planira u lipnju na Major turniru u Poreču te u srpnju na turniru u Gstaadu u Švicarskoj.

 Copyright WienTourismus 2

See also  Bečki festival kave