Skip to content

Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost podnio ostavku zbog veza s Rusijom

000 j23lk

Michael Flynn raspravljao je o sakcijama s ruskim ambasadorom prije nego je Trump uselio u Bijelu kuću, a navodno je i lagao o temi i prirodi sastanka, prenosi BBC

Američki mediji već su ranije izvještavali o njegovim vezama s Rusima, a ministarstvo pravosuđa je upozoravalo Bijelu kuću o Flynnovim sastancima s Rusima te kako bi Rusi lako mogli ucijeniti Flynna.

Demokrati su već tada tražili njegovu ostavku, jer je u SAD-u zakonom zabranjeno da privatne osobe na bilo koji način provode diplomaciju SAD-a.
U ostavci, Flynn je između ostaloga naveo “nenamjerno nepotpuno izvjestio tada izabranog potpredsjednika i ostale vezano uz moje razgovore s ruskim ambasadorom.”

U početku, Flynn je potpuno odbacivao optužbe da je razgovarao o sankcijama s ruskim ambasadorom. U ponedjeljak je to tvrdio i glasnogovornik Kremlja, no potom su procurili dokumenti kako je još Obamina admistracija upozaravala Trumpov kabinet oko Flynnovih veza s Kremlom.

Od inauguracije do velikog skandala koji je rezultirao ostavkom jednog od najviših dužnosnika prođlo je svega 24 dana, a neki američki mediji ističu kako se ovaj skandal može usporediti s Watergateom. net.hr

See also  Izrael: Odlučimo li napasti Iran, SAD neće znati ništa o tome