Skip to content

Svečani koncert u sklopu humanitarne akcije Pokaži ljubav – gledaj srcem za pomoć slijepim i slabovidnim osobama

Amira Medunjanin KD Lisinski 05 12 2016 phofo Akademija Art 26

Pozivamo Vas na svečani koncert u sklopu humanitarne akcije Pokaži ljubav – gledaj srcem za pomoć slijepim i slabovidnim osobama Centra za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“, koji će se održati u petak, 23. prosinca 2016. godine u 21 sat u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Na koncertu će nastupiti violončelistički dvojac 2Cellos, pijanistica Mia Pečnik te djevojački zbor Zvjezdice u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom. Publici će se predstavitii posebni gosti iznenađenja: bariton Leon Košavić i Damir Kedžo.

Koncert će biti u izravnom prijenosu Prvog programa Hrvatske televizije te Drugom programu Hrvatskog radija. U sklopu koncerta bit će organiziran i call centar u kojem će osobe iz javnog života primati pozive gledatelja kao pomoć akciji. Građani mogu pomoći akciju pozivom na broj 060 9004.

Organizacijom humanitarne akcije Pokaži ljubav – gledaj srcem, Rotary Klub Zagreb 1242 prikuplja sredstva potrebna za adaptaciju i opremanje kabineta senzorne integracije Centra za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“. Senzorna integracija predstavlja način na koji mozak obrađuje informacije koje prima putem osjetila, a poremećaj senzorne integracije javlja se kad mozak i živčani sustav ne mogu adekvatno integrirati osjetne informacije, što dovodi do poteškoća u percepciji, ponašanju i učenju. U humanitarnu akciju rado su se uključila brojna poznata lica hrvatske estrade i sporta koji su se nesebičnim sudjelovanjem u snimanju video spota odlučili pomoći slijepim i slabovidnim korisnicima u ostvarivanju bolje kvalitete života.