Skip to content

Helena Pilipović i Paola Bralić – zadarske glazbenice otvaraju ovogodišnji ciklus mladih

zadar

Srijeda, 7. prosinca 2016.
Svečana dvorana Sveučilišta, 20:00 h
Ciklus Mladi zadarski glazbenici – Più mosso
Zadarski gudački mlađak
HELENA PILIPOVIĆ, viola
PAOLA BRALIĆ, violončelo
DOMAGOJ GUŠČIĆ, klavir

ZAPOČINJE CIKLUS MLADIH ZADARSKIH GLAZBENIKA!

Ovu srijedu, 7. prosinca 2016. započinje još jedan ciklus koncerata u organizaciji Koncertnog ureda Zadar. Radi se o ciklusu Più mosso – Mladi zadarski glazbenici. Kroz niz nastupa mladih Zadrana koji se bave klasičnom glazbom, studiraju ili su tek završili studij, ovaj niz koncerata služi kao platforma i kao impuls za razvoj njihovoj koncertnog života.

Studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu završile su dvije glazbenice koje su svojim aktivnostima ujedno i popunile redove Zadarskog komornog orkestra te postale njegove stalne članice. To su violistica Helena Pilipović i violončelistica Paola Bralić.
One će se udružiti da bi u Svečanoj dvorani Sveučilišta na koncertu s početkom u 20:00 sati uz klavirsku pratnju pijanista Domagoja Guščića predstavile rezultate svog marljivog rada i truda tijekom studenskih dana.

Helena Pilipović nakon završene zadarske Glazbene škole Blagoje Bersa diplomirala je violu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Krešimira Petra Pustičkog.

Jedan semestar studirala je na muzičkoj akademiji u Leipzigu kod profesora Guy Ben-Zionya. Surađuje sa Zagrebačkom filharmonijom i Simfonijskim orkestrom HRT-a, a zaposlena je u Glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru.

Paola Bralić srednju je glazbenu školu završila u Zadru, a ove je godine diplomirala violončelo na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Krešimira Lazara. Nedavno je nastupila kao solistica uz Zadarski komorni orkestar.

Uz Domagoja Gušćića, jednog od najaktivnijih hrvatskih korepetitora Helena i Paola u svom će se rodnom Zadru predstaviti s djelima Borisa Papandopula, Samuela Barbera, Rebecce Clarke i Ralpha Vaughana Williamsa.

zadar 1

See also  Nova sezona "HR demo kluba"