U ime obitelji nadopunila zahtjev za ocjenu ustavnosti tzv. Zakona o pobačaju

baby 20

baby 20

Vijesti iz udruge U ime obitelji

Posljednjih par mjeseci intenzivno smo radili na nekoliko uspješnih projekata o čijim Vas rezultatima želimo izvijestiti. Slobodno ih proslijedite svojim prijateljima i zainteresiranima za naše zajedničke vrijednosti:

Nadopunili smo zahtjev za ocjenu ustavnosti tzv. Zakona o pobačaju!

Organizirali smo 2. međunarodnu konferencija “Obitelj i škola: ključ odgoja za vrijednosti”:

Na konferenciji je pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Agencije za odgoj i obrazovanje sudjelovalo više od 300 učitelja, ravnatelja, stručnih suradnika u školi, roditelja, odgajatelja, te zainteresiranih građana. Na 8 panela i 14 radionica izlagalo je dvadeset vrhunskih stručnjaka, praktičara i govornika iz Hrvatske te dvanaest iz inozemstva.

Odgovorili smo na kampanju blaćenja Novog lista koji lažno tvrdi da se U ime obitelji zalaže za uvođenje jednospolnog školskog sustava u Hrvatskoj.

Na panelu konferencije o školskim sustavima u Hrvatskoj i svijetu predstavljeni su alternativni modeli obrazovanja – zasebne škole za dječake i djevojčice te homeschooling – obrazovanje kod kuće: Ovi obrazovni modeli postoje u razvijenim demokracijama već dugi niz godina uzmješovite školske sustave, čime je u tim državama omogućena pluralnost obrazovanja , a roditeljima zajamčeno pravo na odabir modela obrazovanja koji smatraju najboljim za svoje dijete. Novi list – koji je imao akreditirane novinare na konferenciji – potpuno je lažno prenio i tu temu i druge teme s konferencije. Ovdje donosimo neke od tekstova na tu temu:

Prikupljamo potpise za europsku građansku inicijativu Mama, Tata & Djeca, koja traje do 11. 12. 2016. Inicijativa želi zaštititi brak kao zajednicu muškaraca i žene na razini EU, kao što smo ga zaštitili u Hrvatskoj: