s

Još od sinoć na prometnicama u Gorskom kotaru i Lici na snazi su zimski uvjeti kao i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Vozači kamiona koji su jučer krenuli na put, morali su stati već kod Bosiljeva i čekati povoljnije vremenske prilike

U Karlovcu, Ozlju, Dugoj Resi, Slunju i Ogulinu snijeg nije padao već samo slaba kiša, a jedina općina koja se zabijelila je Saborsko. Kako piše lokalni portal Saborsko.net, od jutros pada gust snijeg, temperatura zraka je minus 2, a na cesti su zimski uvjeti.

Snijeg u gorju, u nizinama kiša i susnježica

Po prognozi DHMZ-a, danas će biti oblačno i kišovito te vjetrovito. U gorskim područjima snijeg, a u nižim predjelima mjestimice susnježica, dok će u Dalmaciji biti pljuskova s grmljavinom, lokalno moguće izraženijih. Poslijepodne i navečer postupni prestanak oborine i djelomično razvedravanje, najprije na Jadranu i u zapadnimpodručjima.

Hrvatski autoklub javlja da su zimski uvjeti proglašeni u Gorskom kotaru na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica, DC3 Kikovica-Delnice-Vrbovsko-Zdihovo, DC32 Prezid-Delnice, DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin, DC203 Brod na Kupi-Delnice, DC305 Parg-Čabar i ostalim županijskim i lokalnim cestama na cijelom području Gorskog kotara (Gornje Jelenje, Delnice, Čabar, Vrbovsko), te u Lici na državnoj cesti DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

– Za sav promet zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa zatvorena je županijska cesta ŽC5199 Šušanj-Štirovača.
Zbog snijega na autocesti A1 između vijadukta Krajine i tunela Mala Kapela te čvora Gospić i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine. Mokri su i skliski kolnici od kiše u većem dijelu zemlje, a Gorskom kotaru i Lici mjestimice pada snijeg. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme, upozoravaju u HAK-u. KAportal.hr

Leave a Reply