Skip to content

Proglašeni pobjednici Natjecanja pjevačkih zborova i vokalnih sastava Festival glazbe Zagreb 2016.

Messengers

Na Natjecanju održanom 5. studenog u Lisinskom nastupilo je više od 500 izvođača – 14 zborova i vokalnih sastava iz Zagreba i Hrvatske

Svečanom dodjelom nagrada u Maloj dvorani Lisinski završeno je Natjecanje pjevačkih zborova i vokalnih sastava organizirano u sklopu Festivala glazbe Zagreb 2016. Na dva koncerta održana u sklopu Natjecanja nastupilo je više od 500 izvođača – 14 zborova i vokalnih sastava iz Zagreba i cijele Hrvatske.

Zborovi su se natjecali u pet kategorija – mješoviti zborovi, musica sacra, folklorni zborovi, dječji zborovi i slobodno višeglasje, a njihove izvedbe pratilo je stručno povjerenstvo. Zlatnu diplomu u kategoriji dječjih zborova osvojio je Dječji zbor Zagrebački anđeli, dok je pobjednik P kategorije – slobodno zborsko višeglasje, vokalni ansambl The Messengeres. U kategoriji folklor zlatna diploma pripala je pjevačkom zboru Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca.

zagrebacki andeli

Dvije zlatne diplome, za kategoriju musica sacra i mješoviti zborovi, osvojio je zbor Cantores sancti Marci. Istom zboru pripala je i posebna nagrada za najuspješniji rezultat – najveći broj osvojenih bodova na Natjecanju.

U nastavku Festivala, koji i ove godine organizira Centar za kulturu i informacije Maksimir, 9. prosinca u Gimnaziji Sesvete održat će se i Susret školskih zborova.

cantores sancti marci

josip stolcer slavenski

Natjecanje zborova

Natjecanje zborova

See also  Hrvatski autori hrvatskim Europarlamentarcima: Glasajte za pravdu i slobodu!