Josef Manner Comp AG

Bečka tvornica napolitanki ulaže 40 milijuna eura u modernizaciju

U glavnom gradu Austrije poznati proizvođač napolitanki Manner u suradnji s gradskim energetskim poduzećem Wien Energie u pogon je pustio postrojenje koje će toplinskom energijom opskrbljivati domaćinstva u 17. bečkom okrugu. Wien Energie i Manner zajedno se naime zalažu za energetski efikasan sustav grijanja.

Višak topline nastao u proizvodnom procesu tvornice u buduće će se direktno slati u lokalnu toplinsku mrežu u dužini od 3,5 km i koristiti za grijanje stanova i toplu vodu. Riječ je 1 MW kojim će se opskrbljivat 600 domaćinstava u neposrednoj okolini tvornice keksa.

„Suradnja između gradskog poduzeća Wien Energie i poznatog bečkog proizvođača napolitanki tipičan primjer inovativnih energetskih rješenja u našem gradu. Tvornica napolitanki ulaganjem u nova postrojenja smanjuje emisiju CO2 u Beču za dodatnih 1.000 tona godišnje, što odgovara emisiji ugljikovog dioksida 240 obiteljskih kuća“, izjavila je prilikom puštanja u pogon novog postrojenja Ulli Sima, bečka gradska zastupnica za ekologiju.