Promocija knjige o hodočašću Camino de Santiago iz pera književnice, putnice i putopjesnikinje Maje Klarić

Književnica, putopjesnikinja i prevoditeljica, svjetska putnica Maja Klarić započinje turneju u sklopu koje će promovirati svoj ukupno četvrti književni naslov, a prvi knjigu pod nazivom ‘Vrijeme badema’ posvećenoj hodočašću Camino de Santiago u Španjolskoj

Maja Klaric Vrijeme Badema Camino de Santiago 1 3Turneja započinje u njenom rodnom gradu, u Šibeniku već ovog petka, 7. listopada, s početkom u 20 sati. Mjesto radnje Mediteranski vrt Sv. Lovre podno glasovite tvrđave sv. Mihovila.

Nakon tri zbirke putopisne poezije, „Život u ruksaku“, „Quinta Pitanga“ i „Nedovršeno stvaranje“, Maja po prvi put objavljuje dužu prozu, a ova zanimljiva knjiga obogaćena je i fotografijama koje je na putu snimila njezina sestra Dijana Klarić.

Dugo očekivana nova knjiga donosi priču o hodočašću koje iz godine u godinu postaje sve popularnije diljem svijeta. Ako ste gledali američki film „Put“ s Martinom Sheenom u glavnoj ulozi, otprilike znate o čemu je riječ. U četveročlanoj skupini, Maja je krajem 2010. godine prehodala poznato hodočašće Camino de Santiago dugo 880 km, a koje povezuje mjestašce Saint Jean Pied du Port na jugu Francuske s gradom Santiago de Compostela u Galiciji nakon čega su nastavili još tri dana do mjesta Finisterre na obali Atlantskog oceana gdje su završili svoje prvo veliko pješačenje.

Putopis „Vrijeme badema“ donosi jedan sasvim nov pogled na to poznato hodočašće o kojem se već dosta i govori i piše. Kako i sama u knjizi kaže, nije to vodič za Camino u kojem ćete pronaći popise prenoćišta ili kilometražu između dvije etape na putu, no čitajući knjigu moći ćete doživjeti nešto još važnije – osjetiti što znači hodati i po 30 kilometara dnevno, boriti se za žuljevima, ali i iskusiti ono što je najvažnije što hodočasnici proživljavaju na tom putu – osjećaj zajedništva, smirenosti i transformacije.

Maja je za prvu promociju svoje nove i najvažnije knjige dosad odabrala svoj rodni grad Šibenik, nakon čega kreće na promotivnu turneju diljem zemlje. Datume ostalih promocija možete pronaći na njezinoj Facebook stranici „Maja Klarić, putopjesnikinja“ putem koje možete i naručiti knjigu ukoliko niste mogućnosti prisustvovati promociji u vrtu Sv. Lovre.

Promociju će voditi još jedan zanimljiv putopisac i kolumnist, Damir Vujnovac iz Varaždina.

Maja Klaric Vrijeme Badema Camino de Santiago 1

– S novom knjigom “Vrijeme badema” krećem na novi Camino, a etape će izgledati ovako – poručuje Maja Klarić.

Listopad:
7.10. Šibenik
12.10. Metković
13.10. Split
17.10. Pazin
18.10. Ližnjan
19.10. Pula
20.10. Senj
21.10. Rijeka
22.10. Varaždin
24.10. Zabok
25.10. Sisak
26.10. Zagreb

Studeni:
2.11. Čakovec
3.11. Sv. Ivan Zelina
4.11. Labin
5.11. Crikvenica
8.11. Omiš
10.11. Ploče
11.11. Ljubuški (BiH)
12.11. Ston
13.11. Stolac (BiH)
15.11. Dubrovnik