Viktorija Rabžajeva i Miroslav Prikratki izlažu u Varaždinskim Toplicama

Nova izložba u organizaciji Fortune-ART otvara se u Minervi, u Varaždinskim Toplicama (Park slobode 1), u petak, 14. listopada 2016. u 19 sati

542

Udruga likovnih umjetnika Fortuna-ART iz Zagreba vrlo je aktivna. Ovoga puta poziva na interesantnu izložbu slika i skulptura dvoje iznimnih umjetnika – akademske slikarice Viktorije Rabžajeve iz Ulan-Udea i Miroslava Prikratkog iz Varaždina

Slikarica i restauratorica Viktorija Rabžajeva, iz Ulan-Udea, Republika Burjatija već je poznata našoj široj javnosti. Imala je do sad u Hrvatskoj dvije samostalne izložbe slika na kojim je prezentirala svoja djela. Uglavnom se predstavljala pejzažima Sibira, od prizora sibirske zime, ledenog Bajkala do prekrasnih ljetnih cvjetnih polja do gustih sibirskih šuma i zlatnog pijeska pustinje Gobi.

Drava

pozivnica 1 2Osim Viktoriinih pejzaža za našu publiku posebno je bio zanimljiv ciklus slika s prizorima života naroda Burjatije i običaja Dugžuba – prazničnih budističkih svečanosti s vatrom, obredna svečanost proslavljanja kineske Nove godine.

Na izložbi u Varaždinskim Toplicama Viktorija će izložiti, osim poznatih pejzaža njene domovine, i slike nastale u Hrvatskoj, naša pejzaže koji su joj se jako dojmili.

untitled

Na izložbi uz slikaricu Rabžajevu izlaže Miroslav Prikratki, varaždinski autor iznimno zanimljivih skulptura rađenih od komada starog željeza i drveta. Izlošci su nastali u proteklih par godina a za njihovo stvaranje poslužili su elemenati starih alata, metalnih, drvenih i kovanih predmeta iz kojih su nastale skulpture i panoi. Tijekom radnog vijeka razvio je uspješnu obiteljsku tvrtku te bio vezan uz metal i alate. Stoga ne iznenađuje da od takvih i sličnih elemenata gradi svoje skulpture.

kljun

http://www.fortuna-art.hr/ 
https://hr-hr.facebook.com/Fortuna-ART-udruga-likovnih-umjetnika-145884812142547/