Krešimira Gojanović izlaže u Galeriji Ekonomskog fakulteta u Ljubljani

Pozivnica

U utorak, 4. listopada, u 17 sati u Galeriji Ekonomskog fakulteta u Ljubljani (Kardeljeva ploščad 17, Ljubljana) otvara se izložba crteža Krešimire Gojanović iz ciklusa ”Saturnova djeca”

foto galerijaO ciklusu crteža ” Saturnova djeca ”: U alegorijskom putovanju, gdje se mitske dimenzije prošlosti miješaju sa suvremenim urbanim legendama, ” Saturnova djeca ” predstavljaju umjetnike u vječnoj tranziciji, slobodne duhove koji u raznim sistemima pokušavaju osjetiti Duh vremena, i u utrobi mitskog Saturna koji je istovremeno i stari tiranin, ali i graditelj civilizacijskih struktura, suočavaju se sa prolaznošću naših zemaljskih težnji, te u stalnoj mijeni i kroz različite duhovne napore, ipak kroz vrijeme kristaliziraju svoje kreacije, iskustva i spoznaje, kao zalog za buduće generacije. Na tom putovanju, savršenstvo je nedostižan cilj koji mami duh vizionara, a dvojnost ljudske prirode stalno je prisutna u izmjenama svjetla i tame, u sintezi između različitih identiteta i društvenih uloga, životinjskog i ljudskog u likovima Kentaura i Minotaura, u srazu unutarnjeg i vanjskog svijeta, kada magična linija crteža ispisuje imaginarne putopise vječnih putnika i žonglera, tragalaca za skrivenim istinama.

Izložba će se moći pogledati do 17. listopada 2016. godine

Krešimira Gojanović rođena je 13. 2. 1970. u Osijeku, Hrvatska. 1989. završila je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, smjer Slikarstvo, a 1993. diplomirala je na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Ante Kuduza. 2010. završila je dvogodišnji magistarski studij na ALUO Ljubljana – smjer Oblikovanje vizualnih komunikacija, pri mentoru prof. Milanu Eriču, te obranila magistarsku radnju pod nazivom ” Medijska kultura: tradicionalna umjetnost u klasičnim i suvremenim medijima ”. Osim slikarstvom i grafikom, bavi se još fotografijom, ilustracijom, grafičkim i web dizajnom, likovnom teorijom i likovnim marketingom, te osmišljavanjem i organizacijom kreativnih, likovnih i dizajnerskih radionica za djecu i odrasle. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika od 1997., Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 1993., te slovenskog društva BMG za promociju turizma i umjetnosti od 2013., a 2015. s kolegama je osnovala novu udrugu likovnih umjetnika u Zagrebu – Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb. Izlagala je do sada na 45 samostalnih izložbi i preko 80 skupnih u zemlji i inozemstvu. Živi i radi u Zagrebu.

www: Kresimira Gojanovic Art