Proslavljen blagdan bl. Drinskih mučenica – suzaštitnica župe Presvetog Trojstva u Novom Travniku

39555Novi Travnik – Novotravnička župa Presvetog Trojstva prvi je puta slavila blagdan suzaštitnica župe bl. s. Jule Ivanišević i susestara – Drinskih mučenica, u subotu 24. rujna. Na molbu don Ante Ledića, ordinarijat Vrhbosanske nadbiskupije odobrio je 5. prosinca 2015. da se u župi Presvetog Trojstva blagdan bl. Drinskih mučenica slavi 24. rujna odnosno da dan kada su bl. s. Jula i susestre proglašene blaženima. 

Misu je predslavio fra Jozo Marinčić, provincijal franjevačke provincije Bosne Srebrene, a koncelebrirali su don Ante Ledić, domaći župnik, mons. Mate Janjić, dekan Travničkog dekanata, fra Drago Pranješ, gvardijan Gučegorskog samostana te svećenici iz okolnih župa i svećenici koji su porijeklom iz ovoga kraja. 

Euharistijskom slavlju su osim domaćih župljana, štovatelja bl. Drinskih mučenica i sestara Kćeri Božje ljubavi koje djeluju u Novom Travniku i okolnim mjestima, te kandidatica, postulantica i sestara iz Zagreba nazočili i hodočasnici iz Slovenije, iz župe bl. s. Krizine Bojanc. Hodočasnici iz župe sv. Marijete u Šmarjeti Dolenjskoj stigli su u Novi Travnik u pratnji svoga župnika Andreja Golčnika.

Hodočasnici iz Slovenije su također posjetili i sestre Kćeri Božje ljubavi u samostanu „Drinskih mučenice” koje pastoralno djeluju u toj župi i okolnim župama.

U popodnevnim satima bilo je upriličeno druženje kandidatica, postulantica i djevojaka iz župe u prostorijama župne vjeronaučne dvorane. Susret je bio duhovno-zabavnog karaktera. Ovom prilikom željelo se djevojke, koje se inače okupljaju na susretima, upoznati s djevojkama koje su već u redovničkoj formaciji te s njihovim svakodnevnim životom.  (IKA)