Skip to content

Promocija monografije ANITA KONTREC „Kružni tok“ i finissage izložbe

ANITA KONTREC

U četvrtak, 29. rujna s početkom u 18.00 u Galeriji Prsten uz nazočnost umjetnice, autorice monografije Ive Körbler, dopredsjednika HDLU-a Tomislava Buntaka, autora grafičkog dizajna monografije Ante Rašića, voditelja Odjela za kulturu i savjetnik za politiku Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Zagrebu, Lieber Herr Hartiga, održat će se promocija monografije ANITA KONTREC „Kružni tok“ s potpisivanjem i promotivnom cijenom od 120,00kn.

Nakon promocije kroz neformalno druženje i piće dobrodošlice autorica izložbe održat će kratko vodstvo kroz izložbu.

O monografiji:

Monografija broji 224 stranice i obuhvaća prikaz više od tri desetljeća Anitinog umjetničkog rada u Hrvatskoj i Njemačkoj, opremljena je s ukupno 290 fotografija radova, fotografijama postava retrospektivne izložbe u Galeriji Prsten, te dokumentacijom izložbi, susreta i druženja s umjetnicima, galeristima, prijateljima i kritičarima iz umjetničine privatne arhive.

Autorica uvodnog teksta monografije i intervjua je Iva Körbler, povjesničarka umjetnosti iz Zagreba.

Ostali autori tekstova u monografiji su Anđelko Hundić, povjesničar umjetnosti iz Zagreba te Anitin prvi galerist, Dr.Peter Lodermeyer, povjesničar umjetnosti iz Bonna, Dr. Gerhard Kolberg, viši kustos za skulpturu Muzeja Ludwig u Kölnu, Akademik Aleksandar Flaker sa Sveučilišta u Zagrebu, veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Nj.E. Thomas E. Schultze, likovni kritičar Jörgen Kisters iz Kölna i Anita Kontrec, autorica izložbe, koja prvi puta objavljuje fragmente tekstova iz svojih umjetničkih bilježnica.

Tekstovi su objavljeni na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku.

Izdavač monografije je HDLU, urednici su Ante Rašić i Anita Kontrec, autor grafičkog dizajna je Ante Rašić / Studio Rašić, a fotografije Damir Fabijanić.

Monografija je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke.