Skip to content

Tibor Szirovicza novi umjetnički voditelj Glazbene tribine u Opatiji

Predsjedništvo Hrvatskog društva skladatelja prihvatilo je kandidaturu Tibora Szirovicze za umjetničkog voditelja Glazbene tribine u Opatiji

unnamedgghf„Zahvaljujem Predsjedništvu Hrvatskog društva skladatelja na ukazanom povjerenju i izboru za novog voditelja Glazbene tribine u Opatiji za razbolje od 2017. do 2019. godine.

Počeci glazbene tribine sežu u daleku 1963. godinu kada je održana prva Tribina jugoslavenskog muzičkog stvaralaštva. Tribina je u tom periodu prošla kroz nekoliko faza razvoja, uglavnom uvijek orijentirana više prema samim sudionicima glazbenog života nego publici, no uvijek uz snažan medijski odjek.

Kao novi umjetnički voditelj, trudit ću se i dalje održavati tradiciju Tribine, nadovezati se na koncept mojih prethodnika Silvija Foretića i Vanje Lisjaka koji su uspješno vodili Tribinu posljednje četiri godine, ali i uvesti neke nove koncepte.

Glazbena tribina u Opatiji 2017. godine bit će obilježena veliki brojem skladatelja obljetničara čija ćemo djela pokušati uvrstiti u koncertni program. Uz zanimljiv izbor kompozicija, pokušat ću zajedno sa svojim suradnicima obuhvatiti kompozicije hrvatskih skladatelja svih generacija Hrvatskoj i inozemstvu te dovesti, uz domaće, i neke inozemne ansamble (Slovenija, Austrija,…), izjavio je Tibor Szirovicza.

See also  Najbolje klape na Mali Uskrs 2014. ponovno u Dubrovniku