Skip to content

Hoće li uspaničeni Demokrati odbaciti Hillary i vratiti Sandersa da za njih pobijedi Trumpa?

dramaticna zavrsnica

Panika se uvukla u redove Demokratske stranke nakon što je njihov kandidat za predsjednika SAD-a Hillary Clinton pala u bolesničku postelju u trenutku kada je trebala dodati gas u zadnjim tjednima izborne kampanje i nekako pobijediti Donalda Trumpa

Zdravlje je izdalo demokratsku kandidatkinju 11. rujna, što se neizbježno nameće kao povijesni simbol rušenja i padanja, no ne bi sad bilo pristojno o tome širiti priču.

Demokratskoj stranci, po svemu sudeći, dobro bi došao hitan dogovor na temu – što dalje? Da li sačekati da se Hillary oporavi od upale pluća i nastavi izbornu utrku ili je zamijeniti nekim drugim kandidatom? Tko bi mogao biti taj drugi? Joe Biden ili Tim Kaine? Ili možda Bernie Sanders?

Dan izbora 8. studeni nije više tako daleko, a može se reći i da je došao zadnji čas za eventualnu zamjenu u Demokratskoj stranci. Hillary Clinton vjerojatno neće uskoro dobiti preporuke liječnika za izaći van, putovati s kraja na kraj SAD-a, sastančiti po čitav dan, ne spavati, rukovati se s tisućama ljudi svakog dana i smijati se na silu. A sve to bi još bilo dobro poduprti teškim medikamentima i anestezijama, kakve se daju sportašima kada povrijeđeni i iscrpljeni igraju finale.

Logičnije bi bilo da bi liječnici osobi koja ima 67 godina posavjetovali nešto drukčiji tretman oporavka, nego Ronaldu. Recimo lagani doručak i čaj na jutarnjem suncu u vrtu, pa čitanje knjige u krevetu poslije ručka i večernju šetnju u prirodi, uz redovne kontrole, propisanu terapiju i puno sna. Bez mobitela i stresa. Dakle, dug i postepen oporavak. Najopasnije za pacijentkinju bilo bi da se slabost ponovi.

Konačna odluka o svemu tome je na Hillary… advance.hr