Tepeš podnio ostavku na mjesto predsjednika HSP-a AS zbog loših izbornih rezultata

Predsjednik HSP-a dr. Ante Starčevića u ponedjeljak je podnio ostavku na tu funkciju zbog loših izbornih rezultata koje je ta stranka postigla na nedjeljnim izvanrednim parlamentarnim izborima

P H20160“Ovim putem vas obavještavam da podnosim ostavku na mjesto predsjednika HSP AS s obzirom na iznimno loše rezultate koje je postigao HSP AS i ja osobno na izvanrednim parlamentarnim izborima. Iskreno se nadam da su loši rezultati koje smo postigli, samo privremeno raspoloženje birača i kako će se pravaška scena okrupniti i na sljedećim izborima postići odlične rezultate”, navodi Tepeš u priopćenju.

“Pravaštvo kao najstarija i jedina izvorna hrvatska politička ideologija, zaslužuje da bude snažno zastupljena u hrvatskom političkom životu. Želim zahvaliti svim članovima i dužnosnicima HSP AS na dosadašnjoj suradnji kao i potpori koju su mi pružali. Također želim i zahvaliti svim marljivim članovima, dužnosnicima stranke na odrađenom poslu, a biračima na ukazanom povjerenju na netom okončanim parlamentarnim izborima”, istaknuo je Tepeš.

Stranka HSP AS na jučerašnjim izvanrednim parlamentarnim izborima u svim izbornim jedinicama bila je daleko ispod izbornog praga. Čelnik stranke Ivan Tepeš bio je nositelj liste u IX. izbornoj jedinici gdje je osvojio 201 preferencijalni glas, a cijela lista 786 glasova, odnosno 0,35 posto.

Ta je stranka kao dio prijašnje Domoljubne koalicije na prošlim izborima u studenome 2015. ušla u Hrvatski sabor, a Tepeš je bio potpredsjednik Sabora.

(Hina)