Skip to content

Međunarodni festival kazališta lutaka, 49. PIF počinje 13. rujna

64f1bd3

Međunarodni festival kazališta lutaka, 49. PIF održat će se u Zagrebu od 13. do 18. rujna, a otvorit će ga gosti iz Kazahstana predstavom “Tko konjima plete grivu”

49. međunarodni festival kazališta lutaka – PIF održavat će se od 13. – 18. rujna 2016. godine u brojnim kazalištima i otvorenim lokacijama u Gradu Zagrebu. Zaista smo se potrudili opravdati „međunarodni“ u naslovu festivala pa tako u sklopu službenog programa imate prilike pogledati kazališne predstave iz Kazahstana, Meksika, Slovenije, Bugarske, Rusije, Srbije, Slovačke, Španjolske te naravno iz Hrvatske.

U službenom programu predstavit će nam se 9 zemalja sa 16 predstava i 19 izvedbi od čega je 18 u Zagrebu i jedna u Sisku. Kako je jedan od ciljeva PIF-a da otkloni lažno pogrešno shvaćanje da je lutka samo za djecu, ove godine možete pogledati čak 4 lutkarske predstave za odrasle!

10. rujna u 11.00 sati u Tkalčićevoj ulici PIF će najaviti tradicionalna, gromoglasna, šarena i vesela povorka lutaka i njezinih prijatelja. Povorci se mogu priključiti svi ljubitelji kazališta, lutke i povorki te svi nasmijani i veseli sugrađani koji žele zaplesati ulicama Zagreba.

Kao i obično, očekuje nas bogati popratni program koji započinje otvorenjem IV. izložbe dječjih lutkarskih radova LUTKA, MASKA, PIF… 9. rujna 2016. u 18.00 sati u Etno art galeriji, Ulica baruna Trenka 1. U ponedjeljak 12. rujna 2016. u 19.00 sati otvaramo izložbu WAYANG – indonezijsko lutkarsko kazalište temeljene na istraživačkom radu kulturnih antropologinja Tee Škrinjarić i Marine Pretković.

Osim izložbi očekuju nas i dvije promocije, filma i knjige, tako da zaista možemo reći da ovogodišnji PIF predstavlja lutku u svim njezinim oblicima! Lutkarski film Jan putuje Katarine Arbanas možete pogledati u ponedjeljak, 12. rujna 2016. u 19.30 sati u Kulturnom centru Travno, B.Magovca 17 dok promociju knjiga Mile Gatara i zadarsko lutkarstvo i Vjera u lutku možete popratiti u četvrtak, 15. rujna u 19.00 sati u Etno art galeriji, Ulica baruna Trenka 1, Zagreb. pif.hr

983fb56032c