Skip to content

Otvorena izložba ‘Zvuk i slika’ Zlatka Mumleka u Muzeju Matija Skurjeni u Zaprešiću

Otvoreneje ZVUK I SLIKA Zaprešić Matija Skurjeni

U Muzeju Matija Skurjeni i Vršilnici u Novim Dvorima Jelačićevim u Zaprešiću, u utorak u 19 sati otvorena je izložba ‘Zvuk i slika’ kolekcionara Zlatka Mumleka

foto galerijaPogledajte FOTO galeriju!

Zbirka “Zvuk i slika” danas broji oko 12.000 eksponata te prati život i razvoj u proteklih 150 godina na ovim prostorima. Vlasnik zbirke Zlatan Zlatko Mumlek ljubav prema starinama usredotočuje na radio-prijemnike, glazbene automate, gramofone, fotoaparate, kinoprojektore, kamere i sl.

Izložba je organizirana povodom 90 godina Hrvatskog radija i 60 godina Hrvatske televizije predstavlja u izboru oko 200 izložaka iz zbirke starih uređaja za zvuk i sliku kolekcionara Zlatka Mumleka.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska o svojoj impresivnoj kolekciji govorio je gospodin Zlatko Mumlek.

Otvoreneje ZVUK I SLIKA Zaprešić Matija Skurjeni 11
Josip Držaić i Zlatko Mumlek

Otvorenjem izložbe “Zvuk i slika”, Zaprešićana i člana stranke, Zlatka Mumleka moderirala je Sanja Martinko, predsjednica foruma mladih i prof. Josip Držaić, predsjednik GO Zaprešić i kandidat za saborskog zastupnika na predstojećim nedjeljnim izborima.

Tomislav Brajša i Rajko Suhodolčan glazbenim su programom uveličali otvorenje izložbe koju je svečano otvorila prof. dr. Gordana Rusak.

Izložba se može se pogledati do 23. rujna 2016. godine na adresi Aleja Đure Jelačića 8 u Zaprešiću.

Otvoreneje ZVUK I SLIKA Zaprešić Matija Skurjeni 20

Otvoreneje ZVUK I SLIKA Zaprešić Matija Skurjeni 5