Skip to content

Paraga: Hrvatska će i nakon izbora biti talac pozicije između Mosta, SDP-a i HDZ-a

6a00d8341d41SPLIT  – Predsjednik HSP-a 1861. Dobroslav Paraga ocijenio je u utorak navečer na predizbornome skupu te stranke kako će i nakon prijevremenih parlamentarnih izbora Hrvatska ostati talac pozicije između Mosta, SDP-a i HDZ-a, te poručio da bi svaka vlada radila protiv hrvatskih nacionalnih interesa ako bi podržavala ostanak izbjeglica u Hrvatskoj.

To nisu izbjeglice, to su mladi sposobni vojnici koji će sutra biti naoružani u srcu Europe

“Svaka vlada koja dopusti da u Hrvatskoj ostanu izbjeglice radi protiv hrvatskih nacionalnih interesa i neprijateljska je vlada. Nas se masovno iseljava, nema kruha i posla za nas, a oni će naći novac i udovoljiti ovdje azijatske ‘horde’. Ako bi se to dogodilo, bila bi to potpuna izdaja domovine” poručio je Paraga koji smatra da se treba usprotiviti bilo kakvoj hrvatskoj politici koja bi ugađala Europi ili Bruxellesu za smještaj izbjeglica.

“To nisu izbjeglice, to su mladi sposobni vojnici koji će sutra biti naoružani u srcu Europe. Drugo su žene, djeca i starci, ali došlo je dva miljuna ‘hordi’ koje će se naoružati u Europi uz pomoć Saudijske Arabije i Katara” ustvrdio je Paraga.

Osvrnuo se na pravaštvo u Hrvatsko i ocijenio “kako se na sve moguće načine želi spriječiti djelovanja HSP-a 1861. a ‘neki dvojac na Ćoriće’ glumi pravaštvo”.

“Nažalost, pravaša ima i izvan pravaških stranaka, a pravaša u HDZ-u glumi Zlatko Hasanbegović čiji je zadatak, bez obzira na njegove dobre predispozicije, pridobijati birače da je HDZ pravaška stranka,” rekao je Paraga.

Kada je pak riječ o najavi vodstva bosansko-hercegovačkog entiteta Republike Srpske da će 25. rujna ove godine organizirati referendum na kojem će se građani izjašnjavati jesu li za to da se 9. siječnja slavi kao dan Republike Srpske, Paraga je upozorio kako bi to moglo značiti “širenje rata u BiH i Hrvatskoj.”

“Zvecka se nekakvim referendumom koji bi trebao biti uvod u ponovno cijepanje ionako nepravedno i na silu podijeljene Bosne i Harcegovine. A svaka podjela koja bi se provela kako su to zamislili ‘Prekodrinci’, uz one koji im pomažu, značila bi širenje rata ne samo u BiH, nego i u Hrvatskoj,” istaknuo je Paraga.

“Oni koji se poigravaju mirotvornošću Hrvatske i hrvatskoga naroda i njegovih vitezova i misle da će moći provoditi svoje agresivne planove te da će Hrvatska i hrvatski narod šutjeti, u velikoj su zabludi,” poručio je Paraga na predizbornome skupu u Splitu.

(Hina)