Skip to content

Stier: Beljak je poznat prvenstveno po tome što je ratovao protiv hrvatskih zakona

Nositelj HDZ-ove liste za VII. izbornu jedinicu Davor Ivo Stier odgovorio je u utorak čelniku HSS-a Kreši Beljaku, koji ga je javno pitao o tome gdje je bio 1991., kako je on (Stier) došao iz Argentine u Hrvatsku te bio ratni izvjestitelj dok je Beljak “poznat prvenstveno po tome što je ratovao protiv hrvatskih zakona”

shakedown 134“Ja sam 1991. godine došao u Hrvatsku iz Argentine, bio sam ratni dopisnik, kasnije sam nastavio i završio studij. Ne znam na kojem je ratištu Beljak postao slavan, ali znam da je postao poznat po tome što je ratovao protiv hrvatskih zakona, zbog čega je bio pravomoćno osuđen za krađu. Neće nam takav dijeliti lekciju o patriotizmu! Patriotizam je u prvom redu poštivanje hrvatskih zakona”, poručio je je Stier sa izvanredne konferencije za novinare u Karlovcu.

Krešo Beljak se u utorak, tijekom boravka u Samoboru, pred novinarima upitao gdje su bili predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i Stier 1991. godine, kada se on (Beljak) borio protiv današnjeg premijera Srbije i predsjednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića, u kontekstu čega je rekao da SNS neće ući u Europsku pučku stranku sve dok Srbija ne uđe u EU. Nasuprot tome, njegov HSS jest, naglasio je Beljak, dio europskih pučana.

Stier je tu izjavu komentirao riječima da Beljaka “jako svrbi što je još u svibnju ove godine, kao predsjednik HSS-a, mogao dići ruku protiv Vučića u Europskoj pučkoj stranci, a to nije učinio”.
Bilo je to na radnoj skupini na koju je bio pozvan i HSS. Znam da su neki tražili i od njega da pošalje pismo, barem, ako neće moći biti prisutan, ali on nije iskoristio priliku koju je kao predsjednik HSS-a imao da kaže što misli, i da je protiv, rekao je.

(Hina)

mala retrospektiva
Cijene se vraćaju na dan 31. prosinca!?
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović govorio je na konferen...14th Jan 2023
Galbraith: Međunarodna zajednica je devedesetih pogriješila jer nije spriječila rat
Zagreb - Međunarodna zajednica je devedesetih imala krivi pristup, jer je bila ...30th May 2022