Skip to content

Milanović: Ova generacija političara treba stvoriti zemlju iznad europskog prosjeka

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je u petak na predizbornom skupu Narodne koalicije (SDP-HNS-HSS-HSU) u Osijeku kako je zadaća ove generacije političara od Hrvatske stvoriti zemlju koja će biti iznad europskog prosjeka

crocodile 14Na predizbornom skupu u osječkoj Tvrđi Milanović je rekao kako su “naše vrijednosti zapadne”, da poštujemo različitosti, ali da znamo braniti svoje interese i izborit ćemo ono čemu smo dorasli.

Osam mjeseci imali smo eksperiment. Znanost napreduje pomoću eksperimenata na miševima, ali mi nismo miševi, imamo pravo na normalan život i nastavak onoga na čemu smo radili protekle četiri godine, kada se Hrvatska digla iz krize, istaknuo je Milanović.

Ocijenio je da Mađarska smisalicama pokušava spriječti izručenje predsjednika Uprave MOL-a Zsolta Hernadya, kojeg je hrvatsko pravosuđe “optužilo za pljačku skupa s HDZ-ovcima te poručio je kako će se Narodna koalicija boriti za vladavinu prava te odvojenost pravosuđa od političke vlasti.

Imamo pravo na 20 godina uspjeha i rasta, da se bavimo sobom, razvijamo, obrazujemo, da otvaramo tvornice i poslove, na kojima se radi intelektom i zarađuje puno više nego kad se radi rukama, kazao je Milanović. Kako je istaknuo, treba nam još samo pet godina da krenemo onim putem, koji on sanja cijeli život.

A onda mogu otići iz politike i nešto zaraditi, za razliku od šefova HDZ-a, koji i danas ne žele objaviti svoju imovinsku karticu, jer im je vjerovatno neugodno, što su puno natrpali u džep kroz plaće u Europskom parlamentu, rekao je Milanović.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak je rekao kako 11. rujna preuzimaju odgovornost za to kakvu Hrvatsku žele 2020. ili 2025. godine.. Pozvao je birače da ne dopuste da idemo na treće izbore ili da dobijemo Hrvatsku, u kojoj nećemo imati prava, slobode i šansu na uspjeh.

Također je prozvao ministra gospodarstva Tomislava Panenića da je zaustavio projekt izgradnje termoelektrane toplane u Osijeku, uz obrazloženje da je to “Vrdoljakov projekt”, a čelnika Mosta Božu Petrova da je zaustavio projekt prehrambeno-prerađivačke industrije u Čepinu, u kojem je trebalo biti otvoreno 800 radnih mjesta.

See also  Predsjednik Sabora čestitao pravoslavni Uskrs

Predsjednik HSS-a Krešimir Beljak ocijenio je kako je ovo početak jedne velike narodne koalicije hrvatskih stranaka, koja neće trajati samo jedan mandat, koja će Hrvatsku napokon izvesti s Balkana i uvesti u Europu.

Rekao je kako su ga na jednom internetskom portalu prozvali zbog nedavne izjave da 11. rujna nemamo samo parlamentarne izbore, nego i test inteligencije, te ga optužili kako je time poručio da su oni koji glasuju za HDZ glupi, neinteligentni i zaostali.

cup 100“Žao mi je što su se prepoznali, ali drago mi je što su se sami prepoznali, jer ja tako doista mislim. Ako hrvatski građani, ne građevine, ne vide što se zadnjih deset mjeseci događalo u Hrvatskoj, ako ne vide tko je opljačkao našu bogatu domovinu i lažnim domoljubljem pokrao i opljačkao sve što je stigao, onda je stvar doista u inteligenciji”, poručio je Beljak.
Poručio je kako je duboko uvjeren da su hrvatski građani inteligentni, da im je dosta eksperimenata te da ne žele povratak u srednji vijek ili drugi svjetski rat, već mir i stabilnost.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja ocijenio je kako “oni koji su pokrali Hrvatsku nemaju časti ni srama, a zaklinju se u vjerodostojnost” te da stoga nisu dostojni vjere hrvatskog naroda.

(Hina)