Skip to content

Maja Hajduković: Oduvijek sam bila kreativni sanjar koji je stvarao ideje

Lijep pozdrav svima! Nastala je pauza od #četvrtaKreativac i “Mojih ljetnih top 5” postova pa je vrijeme da s vama podijelim malo iznenađenje (i otkriće) ovog ljeta kako bi se ponovno aktivirala blogopriča četvrtkom

maja hajdukovicRiječ je o brendu (i konceptu) izrade nakita/asesoara/dodataka pod nazivom Pixelicious Handmades kojeg ste već pročitale u naslovu, a kojeg vodi 26-ogodišnja Maja Hajduković. O čemu smo nas dvije popričale, saznajte u nastavku posta.

Anin svijet sitnih radosti:

Dobrodošla u Anin svijet sitnih radosti Pixelicious Handmades! Za početak – tko je Maja, što je Pixelicious Handmades i što bi podijelila o sebi sa čitateljstvom?

Pixelious Handmades:

Zovem se Maja Hajduković i imam 26 godina. Za one koji me znaju – ja sam Zmaja. Kažu da sam žena zmaj. Osjećam li se tako uvijek, ne znam, ali očigledno ima istine u tome. Radim i studiram, a student sam Informatike. Podstanar sam i imam malog, prekrasnog maltezera koji osvaja srdašca gdje god da se pojavi. Oduvijek sam bila kreativni sanjar koji je stvarao ideje, smišljao i zamišljao, ali nekako je sve ostajalo na tome – na sirovoj ideji. Nije mi se baš ni dalo jer imala sam sve i nisam znala reći hvala. Sve dok nije došao period u životu gdje ćeš ili ostati plakati u sobi nad svojom sudbinom, ili ćeš zasukati rukave i otkrivati svoju snagu. Pred pet godina moja majčica se razboljela, a pred dvije i pol smo razmijenile posljednji osmijeh u ovom svijetu. Ne razumijem ljude koji mi na ovu informaciju kažu da im je žao. U stvari ne. Razumijem od kud dolaze te riječi, ali ih ne prihvaćam.

“Neka ti ne bude žao što sam otkrila ogromnu snagu koju nosim u sebi. Neka ti ne bude žao što sam u tom putu naučila snagu zahvalnosti, niti na tome što sam naučila cijeniti svaki trenutak, svako danas i svako sada, a i manje neka ti je žao što sam naučila da je život više od onoga što vidimo, već kako to vidimo i kako osjećamo.”

To je period kad sam našla ono spomenuto “Zmaja” u sebi. S tom promjenom stanja svijesti, došla sam i do spoznaje da postoji mnogo ljudi koji se još nisu upoznali sa sobom i odlučila sam im, na svoj način, barem malo, obojati svijet u kojem žive i živote koje vode. Tu je krenula ideja o brendu i veselom šarenilu koje stvaram. Ljubav koju gajim prema sebi i drugima, kao i prema životu kojeg živim počela sam pretakati u ogrlice i broševe koji u sebi nose najdivnije emocije – one čiste dječje sreće.

See also  Behind the scene: Lookbook Sisters Code by SBC u 3DWiggle tehnologiji

Anin svijet sitnih radosti:

Osim utkane dječje sreće, boja i spoznaje o sebi samima, od kojih je konkretnih materijala izrađen nakit?

Pixelious Handmades:

Sav nakit je izrađen od plastike. Sam koncept izrade isto nosi svoju priču, odnosno ono što me oduševilo u samoj izradi je nizanje tih malih plastičnih cilindrića jedno do drugoga stvarajući cjelinu. Svaki od tih cilindrića, nakon toplinske obrade, izgleda poput piksela. Ako svaki piksel nije na svom mjestu, cjelina automatski poprima novo značenje.

pixelicious handmades

Anin svijet sitnih radosti:

Hoćeš li nas ukratko provesti i pojasniti sve redom – od simbolike i značenja do svega ostalog kad je tvoj pikselizirani izričaj u pitanju? Pretvorila sam se u uho!

Pixelicious Handmades:

Naravno!

Man-da-lala

pixelicious handmades 1

Mandala predstavlja simbol svemira i energije. Jedna sam od onih koja vjeruje u svemir, u energiju i u to da se sve događa s razlogom. Plus dijete u duši, riba u horoskopu. Sanjarenje kod ovakvih pojedinaca nije rezervirano samo za san. Osnovni oblik mandale je krug. Zato svaki primjerak Man-da-lala će biti izrađen u dva primjerka. Zanima me kakvu igru Mirko (Svemir – Svemirko – Mirko) igra i koje će se duše ovim putem možda spojiti.

SweetPixMix

Kaos. I dokaz da nije uvijek sve onakvo kakvim se čini. Kad ti netko kaže kaos, najčešće povezuješ to s nekim negativnim iskustvom. Zastani i pogledaj u ovaj kaotični nered boja. U meni izaziva onaj osjećaj dječjeg veselja dok šlampavo trčkarajući s zamaljanim rukama od tempera žuri prema kuhinji, kako bi svojoj majčici poklonio svoje remek djelo, namijenjeno samo njoj i time iscrtao njezin osmijeh na licu.

Be.Live.Belive.

pixelicious handmades 2

Za opis ovih ogrlica iskoristila sam citat koji sam pronašla na netu:

“Strijela može biti ispaljena samo kad je povučeš unazad. Kada te život vuče natrag, znači da će te lansirati u nešto još bolje. Zato se fokusiraj i biraj metu.”

Šnice (broševi)

Mašnice za dječake i djevojčice

See also  Gost mjeseca: Ivana Vokal i uspješan brend Mašnica planer

Pomoću magneta stvaraju slatki spoj odraslosti i dječje sreće. Kao dva pingvina koja su upravo pronašla kraj svom putu pronalaska srodne duše i kreću na novi put, novu životnu školu. Školu plesa gdje će naučiti prve plesne korake zajedničkog života bojajući svoj svijet ljubavnim notama. Mašnice radim u dvije veličine. Mini Šnica je za klince i Šnica u originalnom obliku je i za klince, i za odrasle. Prednost joj je ako se i uzme za klinca za neku prigodu kasnije može poslužiti i kao broš za torbu, majicu mami ili jw može dijeliti s tatom. Dobro dođe i kao ukras na frižideru.

pixelicious handmades 3

Anin svijet sitnih radosti:

Koje su novosti u najavi u Pixelicious Handmades radionici?

Pixelicious Handmades:

Mogućnosti izrade su velike. Zadnji novitet je mogućnost zamatanja paketa kao poklon. Svaki paket, bio on zamotan kao poklon ili ne, nosi i malu pozitivnu poruku. Plan mi je početi raditi maskice za mobitele, zidne satove, prstene, okvire za slike te ukrase za dječje sobe s njihovim imenom i najdražim likom iz crtića. Koja će prva doći na red još ne znam, jer uz ovo ideja je još “mali milijun”.

Nadam se da vas je naša današnja kratka (ali pikselno slatka) priča inspirirala da podsjetite Majin Facebook page i Instagram profil kako biste pronašle odnosno pronašli nešto po svom guštu ili guštu voljene odrasle osobe ili djeteta.

Intervju: Ana Fatić Šunjić/Anin svijet sitnih radosti

pixelicious handmades 4