Izložba u Muzeju grada Rijeke: CRNA ŠUMA Damira Hoyke

 36A0196 copy

Izložba fotografija snimljenih u šumi poharanoj požarom u Trsteniku na Pelješcu u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice u Muzeju grada Rijeke

U utorak 6. rujna u dvanaest sati u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice otvara se u Muzeju grada Rijeke izložba fotografija Damira Hoyke pod nazivom Crna šuma. Fotografije je Hoyka snimio nedugo nakon katastrofalnog požara na području Trstenika na Pelješcu.

Apokaliptičnim prizorima opustošenog područja autor želi upozoriti javnost na neodgovorno ponašanje onih koji su, namjerno ili nemarnošću, prouzročili požar. Cilj je izložbe i svojevrsno pružanje podrške vatrogascima. U ovom je slučaju “artistička” fotografija o požaru prodrla u umjetničke galerije i muzeje te za razliku od snimaka objavljenih u novinama, čiji je učinak ograničen na vrlo kratko trajanje, ima dugotrajan pohod po hrvatskim muzejima i galerijama.

Damir Hoyka ovom izložbom također, ističe Hrvatska vatrogasna zajednica, želi odati “priznanje vatrogascima koji su svojim zalaganjem i požrtvovnošću spriječili još veću požarnu katastrofu.”

Izložba u Muzeju grada Rijeke ostaje otvorena do 24. rujna 2016.