IZBORI 2016. Blokirani: 328 tisuća blokiranih hrvatskih građana u dužničkom ropstvu

Stranka “Blokirani – deblokirajmo Hrvatsku” predstavili su u subotu u Sisku svoje kandidate u VI. izbornoj jedinici, koji su istaknuli da je zbog lihvarskog kamatarenja ovršne mafije čak 328.788 blokiranih hrvatskih građana u dužničkom ropstvu, a oni su bankama, odnosno ovršiteljima, dužni oko četrdeset milijarda kuna, i taj dug nezaustavljivo raste

“Zbog zloporabe Ovršnog zakona, broj blokiranih u stalnom je porastu. Tako će za osam mjeseci broj blokiranih porasti za 40.000 građana, odnosno veličinu jednoga Siska. Zbog umjetno generiranih dugova, koji nisu zabilježeni u drugim državama, Hrvatska je presedan u svijetu”, izjavio je nositelj liste Blokirani u VI. izbornoj jedinici dr. Sarajko Baksa.

Naglasio je kako najavljene obustave prisilne naplate nije uspjela provesti ni jedna hrvatska vlada, pa se beskrupulozno kamatarenje nastavlja.

“Država uzima najsiromašnijima i od toga danas mnogi dobro žive”, rekao je dr. Baksa.

O svojim iskustvima života u blokadi govorili su stranački kandidati u liste u VI. izbornoj jedinici – Josip Tisovec i Dalibor Lasić.

Ako će stranka imati svoje zastupnike u Hrvatskom saboru, oni će se zauzeti za ukidanje enormnih zateznih kamata i umjetno generiranih dugova, te dosljednu provedbu zakonskih propisa, rekli su.

Nakon predstavljanja stranačkih kandidata na predstojećim parlamentarnim izborima, 11. rujna predstavnici stranke Blokirani – deblokirajmo Hrvatsku na tržnici su se družili sa Siščanima.

(Hina)

castle 1521995 960 720