Splitski nakladnik Verbum zajedno s nekoliko drugih svjetski poznatih nakladnika u rujnu će objaviti knjigu “Posljednji razgovori” pape emeritusa Benedikta XVI.

Posljednji razgovori NASLOVNICAPapa Benedikt XVI kao značajniji sudionik ovodobnice, javno je govorio o mnogim otvorenim pitanja s kojima se suočava čovječanstvo, nesebično bi na njih izražavao prormišljene i učtive odgovore. Ostat će upamćen kao prvi papa našega doba koji se odrekao svoje službe, posvetivši se životu molitve i razmišljanja „skriven od svijeta” u samostanu vatikanskih vrtova. Stoga je oveće zanimanje svjetske javnosti izazvala vijest da će se 9. rujna 2016. pojaviti nova knjiga razgovora Benedikta XVI. koje je s njim vodio njegov dugogodišnji sugovornik novinar Peter Seewald.

U knjizi naslovljenoj “Posljednji razgovori” koju mnogi nazivaju duhovnom oporukom Benedikta XVI., prvi put u dvije tisuće godina dugoj povijesti kršćanstva jedan papa iskazo je bilancu svojega pontifikata i svojega života.

U prisnim i dirljivim razgovorima s Peterom Seewaldom Papa emeritus prvi put govori i o poteškoćama, osjećajima i zahtjevnim trenutcima koji su prethodili njegovu odreknuću od službe a pritom s iznimnom iskrenošću odgovara na pitanja o svojemu javnom i privatnom životu: o uspješnoj teološkoj karijeri, prijateljstvu s Ivanom Pavlom II., sudjelovanju na Vatikanskom saboru i o izboru za papu, kao i o najkontroverznijim elementima svojega pontifikata: o nastojanjima da počisti “prljavštinu u Crkvi” (skandalu pedofilije među svećenicima, gej lobiju u Vatikanu, aferi Vatileaks), o svojemu nasljedniku papi Franji i odnosu s njime itd.

Nakladničkoj tvrtci Verbum povjerena su sva prava na objavljivanje hrvatske naklade knjige “Posljednji razgovori” koja je kao pouzdana već načinila prjevod knjige. Zato će knjiga “Posljednji razgovori” istodobno 9. rujna biti objavljena na njemačkom, talijanskom i hrvatskom jeziku, a naklada na engleskom  najavljena je za studeni.

Za knjigu već je zavladalo veliko zanimanje čitatelja pa je ona prije nego li je objavljivanja među najtraženijim knjigama na Amazonu, tako je i hrvatska digitalna naklada dostupna za prednarudžbe na web knjižari Verbum.hr., a više informacija o hrvatskoj nakladi moguće je doznati na linku ovdje.