Skip to content

OI Rio: Vaterpolisti i u Riju nastavili kontinuitet osvajanja medalja

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvajanjem srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru nastavila niz uspjeha na najvećim natjecanjima koji sada traje gotovo čitavo desetljeće, naglasio je dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS) Perica Bukić na svečanom dočeku reprezentacije u zagrebačkoj zračnoj luci u ponedjeljak

P H20160822000471“Osvajali smo medalje na zadnjih pet svjetskih prvenstava i na dvjema olimpijskim igrama. To je najbolji pokazatelj s kolikom ljubavi ovi igrači nastupaju za Hrvatsku”, izjavio je Bukić.

Hrvatski vaterpolisti u Riju nisu uspjeli obraniti zlato osvojeno u Londonu prije četiri godine izgubivši u finalu od Srbije sa 7-11. Iako nakon poraza u finalu Olimpijskih igara mora postojati osjećaj tuge za propuštenim, i izbornik Ivica Tucak, a i najuspješnija hrvatska olimpijka svih vremena, a sada doministrica za sport u ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Janica Kostelić, ponovili su kako će s vremenom igrači sve više cijeniti ono što su postigli.

“Sada vam je još sve friško, ali nakon što prespavate nekoliko noći i provedete neko vrijeme sa svojim obiteljima bit će vam jasno koliko ste veliki rezultat ostvarili”, rekla je Kostelić.

“Normalno je da postoji tuga nakon poraza u finalu Olimpijskih igara, ali već po povratku u Olimpijsko selo nakon utakmice, a i sada mogu reći igračima da sam ponosan na njih. Čestitam im na velikom uspjehu. Ovo je kruna četverogodišnjeg rada u kojemu je bilo uspona i padova i incidenata, ali na kraju je prevladala snaga i ljudskost ovih momaka”, naglasio je izbornik Tucak po povratku u Hrvatsku.

U ime Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) srebrne vaterpoliste pozdravila je članica Vijeća HOO-a Sanda Čorak.

“Svi znamo kako nije jednostavno imati vrhunske rezultate u kontinuitetu, a ja Vam čestitam upravo na tome. Vaterpolo u Hrvatskoj ima 100-godišnji kontinuitet”, rekla je Čorak koja se potom osvrnula i na cjelokupni učinak hrvatske olimpijske delegacije u Riju gdje su naši sportaši sa 10 osvojenih medalja (pet zlata, tri srebra, dvije bronce) zauzela ukupno 17. mjesto po učinkovitosti.

See also  Medvjedi prekinuli niz pobjeda, izgubili od Olimpije

“Uspjeh naših sportaša u Riju i 17. mjesto na ljestvici medalja zahtijeva širu raspravu o tome koliko ulažemo i koliko bismo trebali ulagati u sport. Mi ćemo se potruditi da vi imate što manje ograničenja u postizanju vrhunskih rezultata”, naglasila je Čorak.

Srebrne vaterpoliste pozdravio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji se našalio kako ovih dana “spava na aerodromu kako bi mogao dočekati sve osvajače medalja u Riju”.

“Krajem tjedna Grad Zagreb će organizirati i svečani doček za sve osvajače medalja, a kako imamo problema s dodjelama financijskih nagrada za medalje jer imamo tehničku Vladu, Grad Zagreb će osigurati i sredstva za isplatu nagrada”, poručio je gradonačelnik Bandić.

Na njegove riječi reagirao je predsjednik HVS-a Predrag Slobodna rekavši kako apelira da “tko god dođe na vlast podeblja izdvajanja za sport”.

Osvajače srebrne medalje u Riju došli su pozdraviti i njihovi nasljednici, članovi juniorske reprezentacije kojima je velika želja bila upoznati se sa svojim idolima.

(Hina)