Skip to content

Hrvatsko udruženje studenata farmacije najbolje na svijetu

Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske (CPSA) proglašena je najboljim udruženjem studenata farmacije na svijetu na upravo održanom 62. svjetskom kongresu Međunarodne federacije studenata farmacije (The International Pharmaceutical Students’ Federation, IPSF) koji se održao u Zimbabveu od 29. srpnja do 8. kolovoza

P H20160

Međunarodni kongres mladih i budućih farmaceuta održan je pod sloganom „Kako uspješno kormilariti izazovima zdravstvenog sustava – U potrazi za farmaceutskom izvrsnosti“.

Budući hrvatski farmaceuti nižu uspjeh za uspjehom jer su nedavno organizirali i prvi virtualni kongres farmacije- u svijetu, ističe se u priopćenju Hrvatskog farmaceutskog društva (HFD).

Međunarodna federacija studenata farmacije zastupa oko 350.000 mladih i budućih farmaceuta iz preko 80 država diljem svijeta, s nekoliko kontinenata, stoga je priznanje hrvatskim farmaceutima time veće.

Glavni cilj Federacije promicanje je međunarodne razmjene ideja i iskustava mladih farmaceuta, davanje doprinosa razvoju znanstvenih i stručnih znanja te javnom zdravstvu globalno.

Federacija provodi javnozdravstvene kampanje, stručne skupove za profesionalni stručni razvoj kompetencija, komunikacijskih i kliničkih vještina u radu s pacijentima i liječnicima, edukativne inicijative, program međunarodne razmjene studenata, usavršavanje na području liderstva i upravljanja te aktivno sudjelovanje i organizacija na svjetskim i regionalnim farmaceutskim kongresima na kojima se kreira strategija razvoja farmaceutske struke i doprinos zdravstvu u cjelini kroz partnerstvo s drugim strukama. Hina