Sanader poručuje – jahta na kojoj je obitelj boravila je u vlasništvu prijatelja

giphy 9

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader poručio je putem svojih odvjetnika da boravak na jahti, koji su zabilježili mnogi hrvatski mediji, nije platio jer je gostovao kod prijatelja, dok je za medijske napise rekao da predstavljaju novi pritisak na sud

giphy 9Jedan od Sanaderovih odvjetnika Čedo Prodanović kazao je u ponedjeljak navečer Hini kako njegov branjenik tvrdi da je boravio na brodu kod prijatelja te da izmišljanje podataka, posebno o troškovima krstarenja, smatra novim pritiskom na sudska vijeća koje mu sude u nekoliko postupaka.

“To je u funkciji kondicioniranja javnosti protiv njega”, poručio je Prodanović.

Vijest o luksuznom ljetovanju obitelji Sanader na zapadnoj talijanskoj obali proširila se medijima nakon što je kćer bivšeg premijera, Petra, na svom Instagram profilu objavila fotografije na kojima na palubi broda pleše s majkom i sestrom.

Mediji su prenijeli njen komentar u kojem stoji da djevojke plešu dok muški dio obitelji Sanader u pozadini pušta glazbu.

Uz nekoliko slika na profilu Petre Sanader stoje i tzv. hashtagovi: “gettingdrunkwithparents”, “partytime”, “goodtimes”, “foreveryoung”, “familygoals” ili na hrvatskom opijanje s roditeljima, tulumarenje, dobra vremena, zauvijek mladi i obiteljski ciljevi.

Bivši premijer zbog optužbi za korupciju očekuje presudu u slučaju Planinska. Postupak Fimi media u kojem je nepravomoćno proglašen krivim zbog izvlačenja novca iz državnih institucija i tvrtki zajedno s HDZ-om ponavlja se nakon što je prvu presudu ukinuo Vrhovni sud. Sanader očekuje i nova suđenja u slučajevima Hypo i Ina-MOL nakon što je prvu pravomoćnu presudu kojem je osuđen za korupciju i ratno profiterstvo ukinuo Ustavni sud. (Hina)