Skip to content

Održan City 45 20 kao najposebnija riječka modna manifestacija

Trsatska gradina u Rijeci na jednu je noć pretvorena u veliku modnu pozornicu na kojoj je nove kolekcije predstavilo desetak hrvatskih dizajnera. Treća manifestacija u sklopu Ljeta na gradini privukla je velik broj posjetitelja koje je oduševio koncept simultanih revija, te su imali samo riječi pohvale za viđeno!

Ovo je prva godina da modna revija ima presenting partnera, naime projekt Womanary prepoznao je važnost mode i duhovnosti, oba projekta zagovaraju zajedništvo i obraćaju se ženama kao što je naglasila Tamara Zubak, osnivačica i idejna začetnica seminara za žene Womanary.

Svečanu haljinu nadahnutu opatijskim parkovima za ovogodišnje je izdanje revije City 45 20 powered by Womanary kreirala Marija Marcenich.

“Od prve manifestacije City 45 20 prije tri godine modnim zaljubljenicima na Gradini svake godine želim prirediti posebnu modnu poslasticu. Ove je godine to haljina koja spaja modu, umjetnost i floristiku. Inspirirana cvjetnim parkovima Opatije, u suradnji s Hrvojem Saršonom, osmislila sam haljinu satkanu od cvijeća“, kazala je Marija Marcenich iz salona Marie koja je predstavila i novu kolekciju vjenčanica po mjeri suvremenih mladenki. Tom kolekcijom dominiraju jednostavne linije, bjelina i čipka.

City 45 20

Nove su kolekcije publici predstavili Sally atelier sa šeširima Valentine Bošnjak, Andy’s, salon Marie, Hero4Heroes, Šik by Ljupka.hr, Becha design, Mardan couture, Kayra, La Vetrina, Petite Jolie, Gossip studio i Streetbox. Stylinzi su zaokruženi nakitom Zlatna kiša i limitiranom kolekcijom rokovnika Mašnica. Frizure potpisuje Sensa organic studio, a make up Catrice i Callegari.

City 45 20 1

City 45 20 2

City 45 20 3

Modni ukus začinile su i delicije najpoznatijeg restorana na Kvarneru, Molo Longo oduševio je slatkim i slanim zalogajima sve prisutne na Trsatskoj gradini.

Limeni ljubimci i lijepe djevojke oduvijek privlače pažnju javnosti, a ovo je druga godina zaredom da je manifestaciju podržao i Porsche Inter Auto kao službena auto kuća manifestacije CITY 45 20 powered by Womanary. Gradina je u posebnom ruhu zasjala zahvaljujući prekrasnim cvjetnim aranžmanima cvjetarne Gea iz Rijeke.

Novopečena Miss Hrvatske Angelica Zacchigna prvi je put prošetala modnom pistom. Oduševljena kreacijama koje je nosila, kazala je kako se veseli novim modnim angažmanima i ljetu tijekom kojeg će u Poreču izvoditi cabaret show. Studenticu jazz pjevanja na Glazbenoj akademiji u Trstu tijekom jeseni očekuju intenzivne pripreme za svjetski izbor ljepote koji će se krajem godine održati u Washingtonu.

Modni događaj na Trsatskoj gradini pratilo je nekoliko stotina Riječana i njihovih gostiju. Bila su tu i poznata lica – pjevačica Nikolina Tomljanović, voditeljica Jelena Urukalo Murina i glumac Jasmin Mekić, a reviju su nosile poznate manekenke Nikolina Miletić, Iva Frankić, Lana Gržetić, Ivana Paris Bubičić i Eni Jurišić.

City 45 20 4

City 45 20 5

City 45 20 6

City 45 20 7

City 45 20 8