Skip to content

Mjuziklom Raskružje riječkih Putokaza otvaraju se jubilarne 60. Ljetne priredbe

Grad Krk | Trg krčkih glagoljaša | 16. 07. 2016. | 21.30

krk 1

Ovogodišnju 60. festivalsku priredbu, za čiju se organizaciju tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, nakon premijernih riječkih izvedbi, otvaraju Putokazi svojim uspješnim glazbeno-scenskim dijelom Raskružje čiju su vrijednost prepoznale i publika, i kritika.

Taj atraktivan spoj mjuzikla i dramske predstave libretistice Irene Križ u glazbenom ruhu orkestratora Filipa Franka imat će prilike doživjeti i Krčani 16. srpnja, u 21.30 sati, okupljeni na Trgu krčkih glagoljaša, ali u odnosu na prethodne izvedbe u posve drugačijoj atmosferi – pod vedrim nebom.

Inače, Raskružje čini glazbena priča o ljubavi koja izlazi iz okvira. O ljubavi majke i njezinoj unutarnjoj borbi rođenoj iz prihvaćanja činjenice da se u jednome trenutku mora odvojiti od djeteta. U Raskružju, mjuziklu mijena, tako se isprepliću slavenski mit o Jarilu i Morani te grčki mit o Perzefoni. Međutim, ljubav između ta dva svijeta postaje nemoguća zbog razlika koje nameću pripadnost drugačijem podrijetlu i imenu. Takav neobičan zaplet koji vrvi slavenskim vilama, bogovima i grčkim furijama, podsjeća nas na svakodnevne životne situacije u kojima se znaju sukobiti taština, strah i netolerancija. Glavni likovi Demetra i Perun, Morana i Jarilo, Janja i Gospodin Lijep i Mlad, vile Rusalke i Polunoćnice te Demonke i hadske furije, putujući Raskružjem suočavaju se s neprestanim mijenama!

Raskošno produciran mjuzikl, u kojem sudjeluje četrdeset izvođača, nastao je spajanjem tridesetak songova iz dosadašnjih glazbenih projekata Putokaza, autora Elvisa Stanića, Duška Rapoteca, Mirande Đaković i Iztoka Turka, a pored Irene Križ i Filipa Franka svoj doprinos ovom hvaljenom projektu također su dali Lenka Udovički, Ivana Kalc, Tajči Čekada, Deni Šesnić, Martino Šesnić, Goran Časni i Saša Ostojić.

krk 2

Iako se ulaznica za ovaj program ne naplaćuje sve potrebne informacije mogu se dobiti telefonom na 051 220 041, odnosno mailom na kultura@gradkrk.net.

 

mala retrospektiva

NA MEĐUNARODNOJ AUDICIJI BIRAJU SE NOVA POJAČANJA RIJEČKOG BALETA S KARAKTEROM

U kojoj je mjeri baletni ansambl riječkog HNK Ivana pl. Zajca, „Balet s karakte...
20th Jan 2022

Umagični blagdani - Natale Umagico

UMAGični blagdani / Teatar Naranča, Pula - Predstava za djecu/Spettacolo per ba...
07th Dec 2022