Uživajte u filmu i glazbi na travi – projekcija Chaplinovog MALIŠANA na Tomislavcu

Na zagrebačkom Tomislavcu u sklopu Festivala Zagreb classic u petak, 8. srpnja 2016., s početkom u 21:15 održat će se prikazivanje kultnog nijemog filma „Mališan“ legendarnog Charlieja Chaplina koju originalnom glazbom skladanom baš za ovaj film prati orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića

mališan

Koncept Fil(m)harmonije uspješno spaja dvije umjetnosti filmsku i glazbenu. „Mališan“ Charlieja Chaplina kultni je nijemi film iz 1921., ali i prvi dugometražni film u kojem ovaj kultni komičar potpisuje scenarij, režiju, produkciju baš kao i naknadno skladanu glazbu (iz 1971.), a pritom tumači i glavnu ulogu. Zapravo ovaj film smatraju najvećim trijumfom Chaplinove karijere, a bit će prikazan u petak, 8. srpnja 2016. u sklopu Festivala Zagreb Classic na Tomislavcu. Zagrebačka filharmonija film će pratiti izvedbom glazbe iz filma što će posjetiteljima omogućiti potpuni audio vizualni kulturski doživljaj na prikladno pripremljenom Tomislavcu na otvorenom.

Pritom iz Zagrebačke filharmonije pozivaju publiku da pripreme dekice i uživaju u glazbi na travi, ali ovaj put, i u – filmu na travi.

Film prati priču o Skitnici, vjerojatno najpoznatijem liku s celuloidnih vrpci ikad snimljenih, čije dogodovštine pratimo u većini Chaplinovih filmova, koji ovoga puta preuzima brigu o malenom napuštenom dječaku. Kako dječak odrasta, tako ga Skitnica sve više uvodi u tajne uličarenja, sve dok u dobi od 5 godina ne postane ravnopravan (i jednako uspješan u sitnim krađama i prevarama) Skitničin poslovni suradnik. U fascinantno uspješno izvedenoj ulozi dječaka našao se maleni Jackie Coogan, kojeg je ova uloga prometnula u prvu pravu dječju filmsku zvijezdu.

Ovoljetno ulaz na Chaplinovog Mališana za sve posjetitelje je slobodan, pa stoga budite na Tomislavcu 8. srpnja 2016. od 21:15 sat!