Izložba o hrvatskim svecima i blaženicima u Trogiru, rodnom gradu bl. Augustina Kažotića

pozivnica TROGIR

U organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti ”Laudato”, uz suorganizaciju Hrvatske dominikanske provincije te pod pokroviteljstvom Grada Trogira, u srijedu 13. srpnja 2016. u 19:30 sati u Muzeju grada Trogira bit će otvorena izložba ”Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” akademskog slikara Ante Mamuše

pozivnica TROGIR

U programu će uz autora sudjelovati trogirski gradonačelnik Ante Stipčić, ravnateljica trogirskoga muzeja Fani Celio Cega, vlasnica galerije ”Laudato” Ksenija Abramović, likovni kritičar Stanko Špoljarić, a izložbu će otvoriti provincijal Hrvatske dominikanske provincije fr. Anto Gavrić. U glazbenom će dijelu otvorenja nastupiti klapa Okruk koju vodi Vlatko Belas, a kroz program će voditi predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana ”Dr. Stjepan Kranjčić” Tanja Baran.

Time se nastavlja prije dvije godine započeta inicijativa da se izložba posvećena hrvatskim svecima i blaženicima Galerije ”Laudato” predstavlja uoči blagdana prvoga hrvatskog blaženika u njegovu rodnom Trogiru.
Izložba ”Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” Ante Mamuše suvremen je likovni prikaz najvećih hrvatskih duhovnih velikana koje je autor oblikovao za 8. Dane hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima u mjesecu svibnju. Izložba će nakon Trogira 23. rujna 2016. biti otvorena kao dio programa Redovničkih dana u Galeriji ”Fr. Vinko Draganja”bdominikanskoga samostana u Splitu, zatim 17. siječnja 2017. u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu, na blagdan zaštitnika umjetnika bl. Angelica 18. veljače 2017. u samostanu i župi bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici te na blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića 11. svibnja 2017. u sv. Mandiću posvećenom samostanu i crkvi u zagrebačkoj Dubravi.