Koncert Simfonijskog orkestra Muzičke akademije koji je trebao biti na rasporedu festivala Zagreb Classic danas, otkazuje se zbog lošeg vremena. Novi termin koncerta je u utorak 28. lipnja s početkom u 21 sat na Tomislavcu

ZG CLASSIC viz

Na sutrašnjem koncertu orkestra Muzičke akademije pod ravnanjem maestra Mladena Tarbuka publika će imat priliku čuti djela – J. Brahms, Akademska svečana uvertira op. 80, Akademska suita (autori stavaka: M. Tarbuk, Z. Tanodi, D. Bukvić, F. Đurović, V. NJežić, A Knešaurek, B. Šipuš) I.Stravinski, Pulcinella, suita za orkestar.

Do kraja Zagreb Classica očekuje nas još niz glazbenih poslastica među kojima su i koncerti Simfonijskog orkestara Hrvatske vojske, Jeunesses Musicales Jazz World Orchestra, kao i dva koncerta Zagrebačke filharmonije. Novi festival dio je ponude Zagrebačkog kulturnog ljeta – ZgKUL na kojem će ove godine nastupiti i planetarno popularni dvojac 2CELLOS. Koncert koji će se održati 2. srpnja zadnji je koncert na njhovoj aktualnoj svjetskoj turneji, a ujedno je i rođendanski koncert na kojem naši slavni virtuozi slave peti rođendan.