Novi termin koncerta Simfonijskog orkestra Muzičke akademije na festivalu Zagreb Classic

Koncert Simfonijskog orkestra Muzičke akademije koji je trebao biti na rasporedu festivala Zagreb Classic danas, otkazuje se zbog lošeg vremena. Novi termin koncerta je u utorak 28. lipnja s početkom u 21 sat na Tomislavcu

ZG CLASSIC viz

Na sutrašnjem koncertu orkestra Muzičke akademije pod ravnanjem maestra Mladena Tarbuka publika će imat priliku čuti djela – J. Brahms, Akademska svečana uvertira op. 80, Akademska suita (autori stavaka: M. Tarbuk, Z. Tanodi, D. Bukvić, F. Đurović, V. NJežić, A Knešaurek, B. Šipuš) I.Stravinski, Pulcinella, suita za orkestar.

Do kraja Zagreb Classica očekuje nas još niz glazbenih poslastica među kojima su i koncerti Simfonijskog orkestara Hrvatske vojske, Jeunesses Musicales Jazz World Orchestra, kao i dva koncerta Zagrebačke filharmonije. Novi festival dio je ponude Zagrebačkog kulturnog ljeta – ZgKUL na kojem će ove godine nastupiti i planetarno popularni dvojac 2CELLOS. Koncert koji će se održati 2. srpnja zadnji je koncert na njhovoj aktualnoj svjetskoj turneji, a ujedno je i rođendanski koncert na kojem naši slavni virtuozi slave peti rođendan.