Skip to content

Izložbe Uokvirena pozivnica 2016 i SLJIN – Smrt, Ljubav, Izobilje/Lažno izobilje, Nasilje, u Muzeju Grada Đurđevca

52c54f0a

U petak 24. lipnja 2016. godine, u okviru manifestacije Picokijada 2016, Muzej Grada Đurđevca pripremio vam je dvije izložbe. Prva je Uokvirena pozivnica 2016 – izložba radova podravskih umjetnika, čije je otvorenje u 19:30, a na kojoj izlaže pedeset osam slikara i kipara, svaki sa svojim recentnijim radom. Ta se izložba već tradicionalno upriličuje na samom početku Picokijade

Druga je izložba profesora s Akademije Likovnih Umjetnosti Zagreb, Danka Friščića pod nazivom SLJIN. „Smrt, ljubav, izobilje (lažno izobilje), nasilje. Tako velike i dramatične riječi kriju se u akronimu SLJIN, koji je osmislio Danko Friščić kao naslov i temu ove izložbe u Đurđevcu. Kako bi ostvario taj ambiciozan projekt okupio je stručni tim umjetnika. Uz njega su tu: Lydia Patafta, Davor Mezak, Marin Marinić, Denis Krašković, Ante Strinić, Sven Klobučar, Igor Zlobec, Gabrijela Rukelj, Mercedes Bratoš, Mio Vesović i Josip Tirić. Dankovih jedanaest“ (Feđa Gavrilović). Otvorenje ove izložbe je u 20 sati.

Izložbe će biti otvorene do 28. kolovoza, a za vrijeme trajanja Picokijade, posjetitelji će moći besplatno razgledati navedene izložbe kao i stalni postav Donacije Ivana Lackovića Croate.

Pozivnica Picokijada

See also  Otvorena izložba ISLAND OF INANNA / Foto!