Ministrica uprave s HAZU o reformi sustava javne uprave u Republici Hrvatskoj

Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti u petak 3. lipnja posjetila je ministrica uprave dr. sc. Dubravka Jurlina Alibegović, u kojoj se sastala s predsjednikom HAZU akademikom Zvonkom Kusićem, potpredsjednikom akademikom Jakšom Barbićem, glavnim tajnikom akademikom Pavlom Rudanom i tajnicom HAZU Marinom Štancl

hazu 1

Ministrica je izvijestila predsjednika Akademije i njegove suradnike o pripremama koje se dinamično pripremaju u ministarstvu u svezi simpozijskih rasprava o reformi sustava javne uprave u Republici Hrvatskoj. Uzajamno je pritom dogovoreno da će se suradnjom Ministarstva uprave i Akademije organizirati više znanstvenih i stručnih skupova i rasprava posvećenih pojedinim temama vezanima uz planiranu reformu na kojima bi se okupili vodeći znanstvenici, stručnjaci i praktičari, baš kao i svi zainteresirani. Na tim bi se skupovima obavila analiza postojećeg stanja i ponudila moguća prihvatljiva rješenja.

hazu 2

Pritom je akademik Kusić kazao da Hrvatska akademija djeluje kao najviše znanstvena i umjetnička institucija u Hrvatskoj okupljajući sve znanstvenike i stručnjake za aktualne društvene probleme kako bi se kroz argumentiranu i interdisciplinarnu raspravu donijeli referentni stajalištakoja se zasnivaju na znanstvenim, stručnim i etičkim načelima.

hazu 3

hazu 4

hazu 5