Nagrada za umjetničku zastavicu “Druga strana ljubavi” umjetniku iz Podgorice

Nagrađeni umjetnik iz Crne Gore stigao na ovogodišnji Cest is d’Best i 8. Međunarodni festival umjetničkih zastavica

IMG 9976

Od 27. svibnja 2016. na Trgu bana Josipa Jelačića u sklopu likovnog programa 20. Međunarodnog uličnog festivala Cest is d’ Best u Zagreb je stigao i nagrađeni autor Đorđe Rašović iz Podgorice. Stručno povjerenstvo u sastavu: Branka Hlevnjak, Marina Tenžera i Iva Körbler povjesničarke umjetnosti i likovne kritičarke te Dijana Nazor, prof. likovne kulture, dodijelilo mu je drugu nagradu za umjetničku zastavicu pod nazivom „Druga strana ljubavi“.

Izloženo je na festivalu sveukupno je 46 umjetničkih zastavica od 45 likovnih umjetnika iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Finske, Slovenije i Hrvatske. Ovogodišnji počasni gost umjetnik je Tatjana Radovanović iz Pariza koja se predstavlja sa zastavicom pod nazivom „La tolerance“.

4 Nagređene i pohvaljene umjetničke zastavice

Prvu nagradu dobila je Ana Novoselac iz Zagreba za rad „Ljubav“. Treća nagrada pripala je Tatjani Grgurina Vučetić za zastavicu „Ljubav nošena vjetrom“. Pohvalu je dobio Josip Boltižar iz Kostanja za zastavicu „Leptirići, Na sedmom nebu“ i Vanda Jurković za rad „Nekonvencionalna ljubav“.