Vatrenim showom najavljen Cirkuski ulični festival u Samoboru (CU’FUS)

cfus 1

6. Cirkuski ulični festival u Samoboru (CU’FUS)
20. – 22. svibnja 2016.

cfus 1

Vatrena je sinoć bila najava šestog izdanja Cirkuskog uličnog festivala u Samoboru, posvećenog cirkuskoj i izvedbenoj uličnoj umjetnosti, a koji se održava od 20. do 22. svibnja. Kroz žongliranje, vožnju monocikla, hodanje po žici, komediju, klaunove, ekvilibriste, fizičko kazalište, performere, ulično kazalište, glazbu, igru s posjetiteljima, smijeh i veselje zbližit će različite kulturne afinitete i različite generacije.

Artisti koji će nastupiti ove godine istražuju sve sfere cirkusa što uključuje eksperimentiranje s različitim novim medijima (glazba, suvremeni ples, mima, fizički teatar, digitalna umjetnost…). Na taj način se posjetiteljima festivala pruža novo iskustvo i najnovija cirkuska dostignuća.

Od petka do nedjelje na CU’FUS-u će biti predstavljeno mnoštvo domaćih i međunarodnih uličnih predstava s područja cirkuske umjetnosti, a neki od artista su: Squadrasua (Češka), Dario Zisa (Italija), Spinus (Makedonija), Cirusfera (Srbija), Vladimir Ježić (Hrvatska) i mnogi drugi.

cfus 2

Ovogodišnji festivalski program uključuje redovit cirkuski ulični program, CU’FUSEK (dječji program), cirkusku Gala večer, Chillibar na CU’FUS-u, CU’FUZIK – muzika na CU’FUS-u, CU’FUSARIJE (cirkuske radionice), prezentacije, gastro ponudu, natječaje, nagradne igre i još puno, puno cirkusarija…

CU’FUS je projekt udruga cirkusko-izvedbene provenijencije koje se nalaze u Samoboru. To su „Cirkuska udruga Razbibriga” i ”Antuntun” – Udruga Za Rastjerivanje Dosade. Upotpunjuje kulturnu, turističku, zabavnu, ali i gastronomsku ponudu grada Samobora, i oživljava njegov humoristični duh. Godine 2011. godine ovaj je festival postavio Samobor na cirkusku kartu Europe i potvrdio je svoju težnju da nastavi s radom, a narednih godina se proširuje i postaje prepoznatljiv Samoborski festival.

Program na festivalu je besplatan uz obaveznu donaciju u šešir.

Svi pod mus na CU’FUS!

cfus 3