NE PROPUSTITE: Opatija domaćin trodnevnog seminara za žene Womanary

Sretna i zadovoljna žena spremna je uspješno balansirati privatnim i poslovnim obavezama, spremna je s osmijehom na licu suočiti se sa svim izazovima današnjice

event womanary

Upravo zato potrebno joj je vrijeme za sebe, vrijeme u kojem može usvojiti nova znanja i tehnike koje će još pomoći u svim segmentima života te podići kvalitetu življenja na jedan sasvim viši nivo. Tamara Zubak, osnivačica je udruge Kvaliteta življenja te projekta Womanary koji će zauzeti mjesto ovoga listopada u Opatiji. Koncept i program su nas zaintrigirali, odlučili smo saznati više…

S: Womanary je trodnevni seminar za žene koji je zaintrigirao žene diljem Lijepe naše i šire, no nas zanima otkud inicijativa i ona prva ideja koja je pokrenula lavinu?

Womanary je proizašao iz male ideje koja se rodila  2014. kad sam organizirala Theta beauty & SPA vikend u sklopu otvorenih wellness vrata u Opatiji. Moja želja je bila da objedinim osobni razvoj, odmor I zabavu, odnosno sve ono što ja volim kao jedna žena I što me čini sretnom. To iskustvo sam htjela  podijeliti s drugim ženama.

S: Što očekuje sve žene (ali i muškarce jer čuli smo i da među njima vlada interes) koji se odluče na Womanary ovoga listopada u Opatiji?

Womanary je zamišljen kao inspirativan vikend za žene i kao takav promiče sve vrijednosti naše Udruge. Domaćini prvog Womanary vikenda su Milenij hoteli koji su prepoznali vrijednosti ovog projekta.Womanary okuplja vrhunska predavanja. Na uvodnoj radionici kroz kratke I zabavne vježbe osvijestit ćemo mentalno, duhovno, fizičko I emotivno. Nakon toga kroz različite tehnike provesti ćemo ženu kroz sve segmente života. Uz sve to pripremili smo brojne poklone, odmor I opuštanje u spa centru, tombolu, priče žena iz stvarnog života, degustaciju vina, izlaganje novih modnih trendova I još mnogobrojna iznenađenja  kako bi svojim gošćama pružili iskustvo za pamćenje te im dali potrebna znanja i vještine za život kakav svaka žena zaslužuje.

S: Kome je sve Womanary namijenjen?

Womanary je namijenjen ženama što ne isključuje muški dio populacije, naime nekako su u zadnje vrijeme žene preuzele stvari u svoje ruke I zauzele rukovodeće pozicije u svim segmentima života no ravnoteža muške I ženske energije je odavno u disbalansu. Nekoliko desetljeća žene su bile u podređenoj poziciji te da bi  uspostavile ravnotežu krenule su u nadjačavanje s muškarcima sto je rezultiralo da kod današnje generacije žena prevlada muška energija te se muškarci ne znaju više nositi s nama.Vratimo se u prošlost. Život kakav danas poznajemo potekao je od žene. Postoje brojna istraživanja, dokazi iz daleke povijesti koji ženu smještaju tamo i danas pripada, na pijedestal, no kroz vrijeme, uz različite kulture i religije – polako smo na to svi zaboravili. Vjeruje se da su prve oblike računanja vremena, odnosno prve kalendare bilježile upravo žene, povezujući svoj prirodni tjelesni ritam s promatranjem mjesečevih mijena. Tisućama godina unazad, kako u istočnim, tako i zapadnim civilizacijama, postojali su lunarni kalendari bazirani upravo na menstrualnom ciklusu. Jedan od najstarijih pronalazaka koji povezuje ženu s mjesecom je „Božica iz Laussela“, otkrivena u Francuskoj, a pretpostavlja se da ova rezbarija datira unatrag 24000 do 20000 godina. Prikazuje uspravljeno žensko lice, a na mnoge načine aludira na jaku vezu između mjesečevih mijena i ciklusa utrobe. Iz ženine utrobe rađa se novi život te se na taj način žene povezivalo s Božanstvima, a u ranijim društvima prirodno su bile vođe skupina i nositeljice moći. Zajednice kojima su vladale bile su vrlo kooperativne, zasnivane na dijeljenju. Nije bilo nasilja ni dominacije, naglasak je bio na povezivanju, jačanju primarne povezanosti s izvorom života. Vikend za žene osmišljen je kao prilika da učimo o zajedništvu unutar sebe i oko sebe.

Žene pokreću ovaj svijet i cilj nam je kroz Womanary probuditi u ženama ljubav prema sebi koja se zatim manifestira u životu kojeg živimo.

Tamara Zubak 1

S: Zanimaju nas i predavanja, što nas sve očekuje u sklopu trodnevnog seminara?

Počet ćemo s osvještavanjem sebe kroz radionicu po metodi Louise Hay, nakon toga pričat ćemo o međuljudskim odnosima kroz tehniku Feng Shui-a. Nutricionistica će nam objasniti kako se hraniti kroz različite faze života, da hormonalni sustav bude u skladu s promjenama. Na radionici Ženski nos u vinu pokazat ćemo kako se svi možemo usmjereno koristiti intuicijom a u nedjelju ćemo objediniti sve uloge koje jedna žena ima u današnjem društvu. Na kraju sve što smo naučili iznijet ćemo van kroz pokret, glas, dodir.

S: Kvaliteta života je danas dosegla jedan novi stupanj, je li i ovo prilika da se vratimo sebi i pronađemo put do sreće i zadovoljstva?

Kvaliteta življenja poprima novu dimenziju i svi se okreću unutarnjem i vanjskom miru, ljepoti u potrazi za ispunjenim i sretnim životom. Vikend obuhvaća sve segmente koje jednu ženu vesele tako da je vikend prvi korak prema ispunjenosti.Sreća nije cilj, sreća je osjećaj koji prati naše putovanje prema cilju.  Womanary je skup radionica koje su bile dio mog duhovnog putovanja koje mi je pomoglo da poboljšam sebe I svoj život u svakom smislu te želim to prenijeti i svim ostalim ženama.

S: Opatija je tijekom prošlosti oduvijek bila glamurozna destinacija s jedne strane kao i lječilišna s druge, što znači da je oduvijek bila otvorena zdravlju, sreću, lijepom stilu života. Je li Opatija slučajan ili namjeran odabir?

Priča o Opatiji sudbinski je vezana uz crkvicu Svetog Jakova i crkveni posjed koji će kasnije postati – grad Opatija. Sv. Jakov je zaštitnik hodočasnika i putnika, zatim i apotekara, kožara, ratara, voćara i … Opatije. Povežimo to na način i naglasimo  da  su i sudionici Womanary na putu prema  kvalitetno ispunjenom životu. Za Liburne je karakterističan poseban položaj žena. Važnu ulogu imalo je srodstvo po majčinoj liniji, a žene su održavale i kult predaka, a to je još jedan od povoda zbog kojih se Womanary održava baš u Opatiji. Također sve to skupa smo povezali s glamurom i luksuzom  pa su naši domaćini, grupacija Milenij hoteli koja okuplja šest hotela karakteriziranih s 4 i 5 zvjezdica,  a omogućavaju savršen doživljaj odmora uz najviše standarde u hotelijerstvu i kontinuirane inovacije. Savršen su spoj idealne lokacije, iznimne ljubaznosti i prijateljske atmosfere. 

S: Zagovaramo tezu kroz Stiluetu da svaka žena mora pronaći sreću u svojoj životnoj ulozi, hoće li seminar biti zanimljiv i ženama koje dosad nisu imale prilike susresti se s nekim od ovih zanimljivih tehnika, tretmana i radionica?

Sve su radionice napravljene da ih mogu pratiti svi, i oni koji imaju neka znanja, ali i oni koji se prvi put susreću s tehnikama. Vjerujemo kako je jedan ovakav tip seminara koristan svakoj ženi i to nam je bio cilj.

S: Koje su žene vaša inspiracija?

Riječ “žena” ima  zapravo puno značenja.

Žene mogu u nekim trenucima biti emotivne I nježne, ali i inatljive i tvrdoglave, ali kroz sve to, jedna stvar ostaje nepromjenjiva: njihova snaga. Nemam idola jer svaka žena u sebi nosi tu snagu koju pokazuje kroz svoju životnu priču. Tako da su sve žene zapravo moja inspiracije, svaka životna priča ima svoju vrijednost I od svakoga možemo nešto naučiti I to iskoristiti da I sami budemo bolje osobe.

Tamara Zubak 2

S: Što vas motivira i pokreće da uvijek budete najbolja verzija sebe?

Ima jedna priča o dječaku koji se ne može smijati, naime lični živac mu ne funkcionira te ne može izraziti niti jednu emociju. Jedino što taj dječak želi u životu je da svojim roditeljima pokaže osmijehom koliko je sretan i koliko ih voli. Svaki put kad se osjećam loše takve priče me podsjete kako trebam biti neizmjerno zahvalna na svemu sto imam u svom životu, a to su trenuci  kad poželim biti još bolja verzija sebe.

S: I za kraj, logično pitanje, kako se prijaviti i rezervirati na vrijeme svoje mjesto?

Preporučam svima da posjete našu službenu stranicu WOMANARY, saznaju sve što ih zanima te na vrijeme rezerviraju svoje mjesto budući da je broj mjesta – ograničen. Uz to, stojimo na raspolaganju za sva pitanja putem maila info@womanary.hr i radujemo se druženju sa svim tim različitim ženama koje sve imaju nešto zajedničko – svjesne su sebe, svojih uloga i položaja u društvu te su spremne i otvorene novim znanjima i iskustvima, ali i zabavi kroz raznolik i bogat program koji u Opatiju donosimo. Vidimo se na jesen!

Foto: Ivo Šubić
Intervju: Marija Mažar/Stilueta