Marakuja, ananas i pinija: ljetni pale ale osvježava na Donauinselfestu

Herbert Dimko SPÖ Wien

Otočko pivo: Posebne kreacije za 33. Donauinselfest u suradnji s pivovarom Ottakringer

Herbert Dimko SPÖ Wien

Ljeto, sunce, dobra glazba – i još uz to osvježavajuće pivo. Na ovogodišnjem Donauinselfestu koji će se uz slobodan ulaz od 24. do 26. lipnja 2016. održati na bečkom Dunavskom otoku (Donauinsel) neće se posluživati samo najbolja glazba nego i posebno pivo: single hoped pale ale površinskog vrenja s finom aromom marakuje, ananasa i pinije.

„Vic Secret“, nova vrsta hmelja iz Australije

„Od nove smo australske vrste hmelja Vic Secret napravili pivo s karakterom, koje očarava svojom jasnom, voćnom i smolastom aromom.“, oduševljen je novim crvenkastim pivom Matthias Ortner, član uprave pivovare Ottakringer.

Na Donauinselfestu naći će se naravno i uobičajeni Ottakringerovi klasici, piva „Wiener Original“ i „Ottakringer Helles“. A kako prilikom navale pivopija ne bi došlo do stvaranja nepotrebnih gužvi, najprodavanije će se pivo, Ottakringer Helles, pri tom točiti uz pomoć automatskog aparatom za točenje piva Beerjet.

Ljubitelji pivskih mješavina očekuje pak „Citrus Radler“. Za sve one koji ne žele piti alkohol, ali ipak vole okus piva tu je i bezalkoholno pivo zanimljiva naziva, „Null Komma Josef“.

Pivovara Ottakringer već je više od 30 godina neizostavan dio Donauinselfesta.

„Na ovaj način i ove godine nastavljamo odličnu suradnju i dobru tradiciju. I Donauinselfest i Ottakringer prave su bečke institucije i stoga se jako dobro upotpunjavaju.“, zaključili su organizatori festivala.

Sve dodatne informacije o festivalu i programu potražite na donauinselfest.at.