Skip to content

Epoqe kvartet u Koncertnoj sezoni donosi dašak klasike, jazza i rocka

Od Dvořáka do Methenyja – od klasike do jazza
Gudački kvartet EPOQUE (Prag, Češka)

PLAKAT EPOQUEOd svibnja Koncertna sezona Zadar iz Svečane dvorani Sveučilišta seli se u druge prostore u kojima donosi posljednjih nekoliko koncerata.

Tako će se u utorak, 10. svibnja nastaviti u znamenitoj zadarskoj Rotondi, crkvi svetog Donata.

Akustički idealan prostor ugostit će gudački kvartet iz češke prijestolnice, EPOQUE.

Radi se o glazbenicima koji djeluju u najistaknutijim praškim orkestrima i koje smo imali prilike slušati na jednom od najatraktivnijih koncerata Glazbenih večeri u sv. Donatu posljednjih godina, kada su nastupili kao dio ansambla Orquestrina Baborak.

Upravo tada ovi su gudački virtuozi izrazili želju za povratkom u Zadar u formi manjeg sastava, upravo gudačkog kvarteta. Članovi Epoque kvarteta su David Pokorný, Vladimír Klánský, Vladimir Kroupa i Vít Petrášek. Djeluju od 1999. godine, a ono što ih čini posebnim na europskoj sceni je sasvim novi glazbeni repertoar koji nikako nije ograničen klasičnom glazbom. Njihovo zanimanje za jazz, rock, funky, gipsy jazz ili tango poticala je kreativnost, nekonvencionalni aranžmani i nove tehničke mogućnosti upotrebe instrumenata i suradnje s umjetnicima najrazličitijih glazbenih žanrova. Hrvatskoj su publici poznati i zbog suradnje s kantautoricom Tamarom Obrovac, kad su uronili u svijet složene istarske folklorne glazbe. Stoga se s pravom se nameće pitanje – je li moguće biti toliko muzikalan, otvoren i vješt u toliko glazbenih svjetova?

Epoque kvartet svojim programima izaziva publiku da to i provjeri.

Na programu će biti djela čeških romantičara, skladatelja suvremene glazbe, argentinskog tanga preko obradbi jazz i rock skladbi.

Koncert započinje u 20 sati.

Ulaznice su u prodaju na Blagajni HNK Zadar od 11 do 13 i 18 do 20 h.