12. Dan otvorenih vrata umjetnosti “Cash & Carry” / FOTO

“Cash&Carry” likovna je manifestacija koju organiziraju studenti nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti uz podršku profesora. U neposrednoj radnoj atmosferi atelijera posjetitelji imaju mogućnost upoznati se s mladim umjetnicima, studentima preddiplomskog i diplomskog studija

CashCarry Jabukovac photo by Sonja Švec Španjol 1

Napisala i snimila: Sonja Švec Španjol

foto galerija

Cjelodnevno događanje uz bogati popratni program omogućuje studentima prvu ozbiljniju prezentaciju svog rada vrlo raznovrsnoj i mnogobrojnoj publici, čineći tako prvi korak u plasiranju svog rada na tržište, dok posjetitelji imaju jedinstvenu priliku ući u prostor u kojem umjetnici stvaraju, osjetiti miris svježe boje i radnu atmosferu ateljea neposredno komunicirajući sa studentima o njihovom radu, iskustvima, obrazovanju i planovima nakon završetka studija.

CashCarry Jabukovac photo by Sonja Švec Španjol 13

Svake godine kupnjom radova po promotivnim cijenama posjetitelji podržavaju humanitarnu akciju koja se odvija u sklopu manifestacije, a ove godine prikupljao se novac za “Centar za autizam” i “Udrugu Zamisli”. Posebnost ovogodišnjeg Cash&Carry-a leži u realizaciji kreativnih intervencija u vanjskom prostoru odnosno prirodnom okruženju Jabukovca s ciljem osvještavanja pojedinca za prirodne dragocjenosti naše okoline pod nazivom “Umjetnost i okoliš”.

CashCarry Jabukovac photo by Sonja Švec Španjol 29

Kao i svake godine i ove godine je manifestacija bila popraćena bogatim glazbenim programom, likovnim radionicama za najmlađe te raznovrsnim kulturnim i edukacijskim programima.

7. svibnja 2016., Zagreb, Jabukovac 10

CashCarry Jabukovac photo by Sonja Švec Španjol 25

CashCarry Jabukovac photo by Sonja Švec Španjol 26