Skip to content

U Zagrebu održan 6. hrvatski simpozij o infekcijama povezanim sa zdravstvenom skrbi

Cjelodnevni Simpozij održan je povodom obilježavanja Međunarodnog dana higijene ruku 5. svibnja u Zagrebu u konferencijskoj dvorani Kraša

6 simpozij o infekcijama 05 05 2016 1

Teme Simpozija obuhvatile su različite aspekte infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi. Cilj simpozija bio je prepoznati ključne elemente koji će se vrlo brzo uvesti u svakodnevni rad djelatnika u zdravstvu kako bi se djelotvornije djelovalo na prevenciji i kontroli mikrobnih infekcija

Uz eminentne predavače sudjelovali su brojni uzvanici iz cijele Hrvatske.

foto galerijaPogledajte 50 foto galeriju!

Najviše predavača bilo je iz KBC-a Zagreb. Uvodno predavnje o sigurnosti bolesnika u bolničkim ustanovama održala je docentica Zrinka Bošnjak koja je i moderirala Simpozijem.

Predstojnica Kliničkog zavoda za kliničku i molekularnu mikrobiologiju KBC-a Rebro prof. Ivana Mareković govorila je o različitim medijima prijenosa infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi.

Profesorica Ana Budimir otvorila je premalo spominjanu temu o izloženosti zdravstvenih radnika pri svakodnevnom susretu s rizicima infekcije.

6 simpozij o infekcijama 05 05 2016 4

U 20. minutnom izlaganju svojih iskustava i postignuća sudjelovali su Adriano Friganović, dipl. med. techn. i Jasminka Horvatić, magistra sestrinstva iz KBC-a Zagreb, dr. Ivanka Matas (ZZJZ, Zadar). prof.dr.sc. Arjana Tambić-Andrašević (Fran Mihaljević, Zagreb), prim.dr.sc. Marina Payerl-Pal (ZZJZ Međimurske županije, Čakovec), Mihaela Kranjčević-Ščurić, dipl.med.techn. (Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice), Snježana Vuljak, dipl.med.techn. (OB Koprivnica) i drugi.

Slijedila je rasprava koja se nastavila čak i u pauzi događanja te poslijpodnevna izlaganja koja su, zbog interesa sudionika i zanimljivih aktualnih tema, trajala duže od planiranog.

Organizatori Simpozija bili su Klinički zavod za kliničku i molekularnu mikrobiologiju KBC-a Zagreb, Referentni centar za bolničke infekcije MZRH-a, Hrvatski liječnički zbor i Hrvatsko društvo za kliničku mikrobiologiju.

6 simpozij o infekcijama 05 05 2016 34
U predviđenom vremenu sudjelovali su i brojni zainteresirani izlagači i dobavljači

Pogledajte i najavu Simpozija  s posterima i programom OVDJE!