Marina Đarmati: Snovi se mogu ostvariti ako imamo hrabrosti sanjati

Naša novinarka, modna blogerica i poznata karlovačka fotografkinja – Marina Đarmati je dala intervju za inozemni portal Fashionmag42.com koji vam ovim putem prenosimo. U nastavku pročitajte što su joj pisanje i fotografiranje pridonijeli u životu, koja joj je nit vodilja te što planira dalje ova mlada i svestrana umjetnica…

Marina Đarmati

Vodite osobni blog, surađujete s modnim i informativnim portalima, a uz to imate i diplomu fotografa. Odlično ste spojili dvije profesije, no nas zanima kako je sve krenulo?

Jednostavno, oduvijek volim pisati i fotografirati. Blog mi se učinio kao dobra platforma preko koje mogu pronalaziti istomišljenike, upoznavati kreativce i steći nova iskustva. Započela sam njime kao hobijem, a na kraju mi je omogućio brojne suradnje, vrijedna prijateljstva i odlaske na modna događanja. Jako mi je drago što su moji tekstovi i fotografije pronašli put do publike.

Koji su vam najdraži motivi za fotografiranje?

Najviše me zanimaju portreti jer mi pružaju prostor za napredak, a posebno se želim razvijati u smjeru modne fotografije.

Iza vas je nekoliko priznanja, samostalnih i grupnih izložbi fotografija, a nedavno ste se predstavili i u hrvatskoj metropoli. Što je po vama potrebno za uspjeh?

Mislim da su želja, upornost, dosljednost sebi, kreativnost i komunikacijske vještine, osnovne stavke za uspjeh. I naravno da osoba dijeli strast prema poslu.

Moto koji vas vodi u ostvarenju ciljeva je…

Dobro dolazi onima koji vjeruju, još bolje onima koji su strpljivi, a najbolje onima koji ne odustaju.

Kako biste opisali svoj stil odijevanja i kada su u pitanju domaći dizajneri, čiji rad cijenite?

Po horoskopu sam riba i vječna romantičarka pa težim eleganciji i glamuru, a izdvojila bih haljine i tunike uz tajice u kojima ćete me najčešće vidjeti. U skladu s time, preferiram dizajn Nives Stepinac Grgurić, Martine Kuntić i Gorane Milaković.

Kakvi su vam daljnji planovi?

U pripremi su izložbe kao i workshopovi, a trenutačno radim i na jednom velikom projektu, no ne bih htjela otkrivati detalje dok ne bude gotovo.

Poruka za čitatelje i buduće blogere/fotografe…

Važno je stalno ići naprijed, slijediti snove i ne doživljavati osobno odbijenice. Ipak, zahvalna sam na zatvorenim vratima jer mi ona donose hrabrost i snagu za nešto novo, često bolje od onog prvotnog.

Blog: My inspiring everyday
Fotografije: privatna arhiva